Räppäri riisui taiteilijanimensä ja syntyi uudelleen indiepopparina – Kuuntele Jesse Markinin debyyttisingle

18.5.2018 09:54

Thelo Ekow on tuttu ja arvostettu nimi suomalaisista hiphop-piireistä, etenkin The Megaphone State -yhtyeen keulilta. Miehestä tehtiin pari vuotta sitten myös mainio dokumentti Viljakkalan kuningas, jota Ylekin on esittänyt.

Taiteilijanimen taakse kätkeytyy Jesse Markin, joka on nyt ottanut syntymänimensä käyttöön, alkanut räppäämisen lisäksi laulaa ja samalla laajentanut ilmaisuaan uusille vesille. Tänään julkaistu, yllä soiva ja myös Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvä, Blood-single soi tyylikkäänä ja jännittävänä indiepopina tuoden mieleen TV On The Radion tai Wild Beastsin tyyliset taiturit.

– Halusin Bloodilla tuoda ilmi faktan, että ihmisinä meillä on enemmän asioita jotka yhdistävät meitä kuin erottavat meitä. Halu olla osa jotain isompaa kokonaisuutta on meissä kaikissa. Musiikillisesti halusin myös viestiä, että kaikki ovat ilmaisultaan vapaita, kenenkään ei tarvitse jäädä mihinkään lokeroon. Pitää seurata omaa ääntä ja olla valmis uhrauksille, Markin kertoo.

”Meillä on enemmän asioita jotka yhdistävät meitä kuin erottavat meitä”

Singlen toisena biisinä julkaistu Will Shoot puolestaan yhdistää Jessen räppärimenneisyyden ja uuden ilmaisun luontevasti.

Will Shoot kertoo puolestaan voimattomuuden tunteesta maailman edessä, asia jonka kanssa olen taistellut pitkään. Voimattomuus turhauttaa, mutta Will Shootin myötä koen, että olen saanut nuo tunteet purettua sanoiksi. Riisuttu lähestymistapa aiheeseen tuntui ainoalta vaihtoehdolta kappaleelle, jossa tunteet tuodaan kosketusetäisyydelle.

Studiossa Jessen aisaparina on työskennellyt tuottajan Totte Rautiainen (The Irrationals). Julkaisusta vastaa VILD Music.

Jesse Markin. Kuva: Kai Kuusisto

 

 

Lisää luettavaa