Raskaita uutisia; Metallica, Dio, Amorphis, Barren Earth jne.

Metallica palaa Eurooppaan ensi keväänä. Yhtye on paljastanut toistaiseksi vain seuraavat konsertit:

13.04. Oslo, Telenor Arena
24.04. Moskova, Olimpiski Arena
25.04. Moskova, Olimpiski Arena

Metallican nettisivu kertoo, että uusia keikkapaikkoja paljastetaan jo lähipäivien aikana.

Dio-yhtyeen koko Euroopan-kiertue on puolestaan peruttu pääjehu Ronnie Jamesin sairastuttua. Orkesteri ei siis soita myöskään Helsingissä, Tampereella tai Oulussa. Peruutus on harmillinen, sillä Dio ei korkeasta iästään huolimatta ole joutunut perumaan keikkojaan juuri koskaan.

Amorphis kuvaa puolestaan live-dvd:n Oulun Teatrialla perjantaina 20.11.Tuotos julkaistaan keväällä 2010, yhtyeen 20-vuotisjuhlan kunniaksi. Oulun-keikan lisäksi dvd:lle tulee runsaasti muutakin Amorphis-materiaalia. Teatriassa Amorphisin ohella esiintyvät myös Stratovarius ja Before The Dawn.

Amorphiksen loppuvuoden Suomen-rundi etenee seuraavasti:

20.11. Oulu, Teatria
21.11. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
26.11. Turku, Klubi
27.11. Lahti, Sibeliustalo
28.11. Eura, Osmantupa
10.12. Helsinki, Tavastia
11.12. Helsinki, Tavastia
17.12. Pori, Bar Kino
18.12. Tampere, Pakkahuone

Barren Earth soittaa puolestaan ensimmäisen keikkansa Helsingin Dante’s Highlightissa torstaina 19.11. Yhtyeessähän vaikuttavat kovan luokan miehet Mikko Kotamäki (laulu), Olli-Pekka Laine (basso), Kasper Mårtenson (koskettimet), Janne Perttilä (kitara), Marko Tarvonen (rummut) ja Sami Yli-Sirniö (kitara).

– Kaikilta löytyy tietysti hyvin soittokokemusta, mutta onhan ensimmäinen keikka aina ensimmäinen. Kyllä se jännittää – vielä kun levy-yhtiö Peacevillen edustajakin on tulossa paikalle Englannista. Mutta treenattuhan tässä on, joten siitä homma ei jää kiinni, Yli-Sirniö kertoo.

Kitaristi kertoo ensi vuonna ilmestyvän levyn työnimeksi Curse Of The Red Riverin. 

– Onhan se albumi tietysti paljon monipuolisempi kuin jo julkaistu Our Twilight -ep. Selkeästi progempi myös. Mukana on myös esimerkiksi Alamaailman Vasaroiden Erno Haukkalan huilusoolo ja muuta mukavaa. Kovasti me olemme siihen tyytyväisiä, Yli-Sirniö sanoo.

Ruotsalaisen Hypocrisyn Amerikan-kiertue on puolestaan peruuntunut kokonaan viisumiongelmien takia. Yhtyeenhän piti rundata USA:ssa Ensiferumin kanssa, mutta kierros on peruuntunut "odottamattomien ongelmien" vuoksi. Hypocrisyn keikkakitaristina olisi toiminut Children Of Bodomin Alexi Laiho.

– Olemme aika ihmeissämme, sillä Hypocrisy on kiertänyt Amerikassa aikaisemmin ilman mitään ongelmia, laulajakitaristi Peter Tägtgren sanoo.

Sonata Arctican Euroopan-kiertue on puolestaan vastatuulessa, sillä yhtye on joutunut perumaan esiintymisiä laulaja Tony Kakon kadonneen äänen vuoksi. Orkesteri toivoo nousevansa lavalle jälleen 22.11, Sveitsin Prattelnin-keikan myötä.