Raskasta joulua kaikille! Joulukiertueen väki äänitti uusiksi 1980-luvun maineikkaan hyväntekeväisyysbiisin

Muistatko Stars-kappaleen vuodelta 1986? Tämä single julkaistiin osana Hear N’ Aid -ryhmittymän albumia, ja siinä olikin asialla nimekäs porukka. Ronnie James Dion, Jimmy Bainin ja Vivian Campbellin masinoimaan projektiin osallistuivat muun muassa Judas Priest, Yngwie Malmsteen, Mötley Crüe, Twisted Sister, Queensrÿche, Blue Öyster Cult, Iron Maiden, Quiet Riot ja ties kuinka monet muut bändit, jotka halusivat näyttää, että metallipuoleltakin löytyy haluja hyväntekeväisyyteen. Singlellä ja levyllä haluttiin kerätä varoja taisteluun nälänhätää vastaan.

Nyt Suomen oma Raskasta joulua -ryhmä kulkee samoilla jäljillä. Mittava artistikatras julkaisee kiertueensa alla Starsista oman versionsa, ja kappaleeseen tehty musiikkivideo saa nyt ensinäyttönsä Soundin verkkosivuilla. Mukana ovat muun muassa Marko Hietala, Tony Kakko, Jarkko Ahola, Elize Ryd, Tommy Karevik, Tuple Salmela, JP Leppäluoto, Kimmo Blom, Antony Parviainen ja Ilja Jalkanen. Kuuntele biisi ylempää!

”Idea kappaleen tekemiseen tuli laulajaltamme Tuple Salmelalta, ja ryhdyimme tekemään äänityksiä jo keväällä 2020. Videon tarkoitus oli alun perin olla ajan hengen mukainen koronavideo, mutta kun saimme tiedon, että pääsemme loppujen lopuksi tekemään keikkoja tänä vuonna, muutimme videon konseptin kuva- ja videokollaasiksi aikaisempien vuosien kiertueilta. Tällä tavalla tahdomme muistuttaa itseämme ja yleisöämme siitä, kuinka mahtavaa ja ainutlaatuista elävä musiikki on”, kommentoi Raskasta joulua -idean kehittänyt kitaristi Erkka Korhonen.

Raskasta joulua -kiertue alkaa tänä vuonna 4. joulukuuta Ouluhallista. Koko kiertuekalenterin esiintyjätietoineen löydät rundin kotisivuilta. Mukavaa joulunaikaa vain kaikille!