Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana päästi opiskelijat toteuttamaan videonsa – tällainen siitä tuli

Ensi-illassa Palefacen, Tommy Lindgrenin ja Redraman tähdittämän rap-jazz-ryhmän Kohtalo-musiikkivideo.

Hyvää tiistaita, arvon yleisö! Soundi tuo tällä kellonlyömällä yleisön nähtäväksi Ricky-Tick Bid Band & Julkinen sana -kokoonpanon Kohtalo-singleen tehdyn videon. Katso yläpuolelta, mitä arvon herrat Valtteri Pöyhönen, Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama ovat tällä kertaa keksineet.

Tai oikeammin sanottuna edellä mainitut herrasmiehet ovat jättäneet keksimisen nuoremman väestönosan huoleksi. Kohtalo-video on toteutettu yhteistuotantona Aalto-yliopiston Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osaston kanssa, ja sen on ohjannut Malin Nyqvist. Pääosissa esiintyvät näyttelijät Boodi Kabbani ja Maikki Palm.

”Halusin videolla yhdistää Anni Pulkkisen käsikirjoituksessa olevan maagisen tunnelman sellaiseen putkinäköön ja laatikko-ajatteluun, johon sortuu tunnevyöryn alaisena. Minua kiinnosti myös ajatus käyttää biisin räppäreitä musiikkivideon päähenkilöiden jonkinlaisina päänsisäisinä hahmoina”, kommentoi ohjaaja Nyqvist tiedotteessa.

”Tuntui hyvältä idealta antaa musavideon käsikirjoittaminen ja toteuttaminen opiskelijoiden käsiin. He ovat tulevaisuuden kovimpia tekijöitä elokuva-alalla Suomessa. Saimme muutamia erilaisia kässäriehdotuksia, joista tämä italialaisen commedia dell’arten elementeillä leikittelevä kässäri tuntui kekseliäimmältä. Digattiin muun muassa siitä, ettei videossa ole lainkaan perinteistä huulisynkkaa”, Paleface jatkaa.

Ricky-Tick Bid Band & Julkinen sana lähtee lokakuussa konserttisalikiertueelle, jolle näyttääkin löytyvän kysyntää, kun osa keikosta on jo myyty loppuun. Katso keikka-aikataulu alapuolelta:

12.10. Logomo, Turku
13.10. Sellosali, Espoo (loppuunmyyty)
13.10. Sellosali, Espoo (loppuunmyyty)
18.10. Jyväskylän Paviljonki
19.10. Kuopion Musiikkikeskus
20.10. Tampere-talo
26.10. Savoy-teatteri, Helsinki (loppuunmyyty)
27.10. Savoy-teatteri, Helsinki (loppuunmyyty)
27.10. Savoy-teatteri, Helsinki (loppuunmyyty)