Ritchie Blackmore: ”Jens Johansson on uskomaton kosketinsoittaja, yksi maailman parhaista”

Guitar Player haastatteli rockin pariin hetkeksi palaavaa Ritchie Blackmorea tulevista Rainbow- ja Deep Purple -keikoista sekä julkaisi verkossa pienen pätkän tulevasta kansijutustaan. Blackmore ei valitettavasti ilmoittanut, että on juuri päättänyt tehdä pari Rainbow-keikkaa myös Suomessa, mutta yhtyeessään soittavasta Stratovarius-kiipparistista Jens Johanssonista miehellä oli pelkästään hyvää kerrottavaa.

– Jens oli mukana Blackmore’s Nightin Under a Violet Moon -albumilla (1999), ja hän oli jo tuolloin uskomaton kosketinsoittaja. Nähtävästi yksi maailman parhaista, Blackmore ylistää.

– Ilmoitin hänelle, että hän soittaisi Rainbow-keikoilla enemmän bändin tukena, ja hän piti ajatuksesta kovasti. Hän sanoi, että sellaisessa roolissa hän varttui muusikkona. Mutta kyllä häneltä kuullaan soolojakin.

Blackmore kertoo myös, että keikoilla soitetaan Rainbow- ja Purple-biisit sellaisessa muodossa kuin ne äänitettiin vuosikymmeniä sitten. Uusiin sovituksiin ei ole ryhdytty. Vaan riffien muistaminen ei ole ollut helppoa maestrollekaan:

– Tämä on ollut mielenkiintoista, sillä minun on pitänyt opetella uudelleen kappaleita, jotka olin jo tyystin unohtanut. En ole soittanut näitä biisejä 20 vuoteen. Monessa kappaleessa on paljon enemmän tavaraa kuin muistinkaan, Blackmore sanoo.

Blackmoren Rainbow-keikkoja voi pyrkiä näkemään kesällä 17.–18.6. Saksan Monsters of Rockissa ja 25.6. Ison-Britannian Birminghamissa.