Rock and Roll Hall of Famen valitsijaraati vihaa Totoa, sanoo Steve Lukather – ”Heidän mielestään olemme vain sen yhden kappaleen arvoisia”

Vuodesta 1998 lähtien mukaan kelvollinen bändi ei ole ollut kertaakaan edes ehdolla kunniagalleriaan.
18.11.2020 15:04

Rock and Roll Hall of Fame -säätiö on vuodesta 1986 saakka nimennyt vuosittain nipun artisteja ja yhtyeitä mukaan kunniagalleriaansa. Artisti tai bändi on kelvollinen ehdokkaaksi, kun ensimmäisen levyn julkaisusta on kulunut vähintään 25 vuotta ja artistilla on ollut merkittävä vaikutus rockin historiaan.

Vuonna 1976 perustettu Toto on julkaissut urallaan 14 studiolevyä, joita on myyty yli 40 miljoonaa. Yhtye on saanut myös lukuisia palkintoja kuten kuusi Grammy-pystiä. Bändi on ollut kelvollinen ehdokkaaksi vuodesta 1998 lähtien, mutta silti yhtye ei ole ollut kertaakaan edes ehdolla mukaan kunniagalleriaan.

Miksi bändiä ei ole vielä koskaan huolittu edes ehdokkaaksi? Kitaristi Steve Lukahter antoi lyhyen ja ytimekkään selityksen Misplaced Strawsin haastattelussa:

”Koska he ovat vihanneet meitä sydämiensä pohjasta jo vuodesta 1978”, Lukather sanoo.

Yksi Rock and Roll Hall of Famen perustajista on Jann Wenner, joka on myös Rolling Stone -lehden perustajia. Lukather sanoo lehden suhtautuneen Totoon aina todella nihkeästi ja kriittisesti. Bändi on saanut paljon lokaa niskaansa varsinkin Africa-hittinsä vuoksi ja kitaristin mielestä juuri se on myös pitänyt Toton kunniagallerian ulkopuolella.

”Aivan kuin heidän mielestään olemme vain sen yhden kappaleen arvoisia, vaikka olemme tehneet paljon biisejä”, Lukather ihmettelee.

Kitaristi kuitenkin vakuuttaa, ettei ole asian vuoksi katkera.

”En välitä. Me painamme eteenpäin. Toivon kaikille pelkkää hyvää.”

Lisää luettavaa