Rockia polkemalla: Reino Nordin keikkailee lauantaina polkuvoimin

25.3.2014 14:36

Helsingin Narinkkatorilla tehdään viikonloppuna musiikki- ja ympäristöhistoriaa. Paikalla järjestetään tulevana lauantaina Suomen ensimmäinen kokonaan polkuvoimalla sähköistetty konsertti.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Maailman luonnonsäätiö WWF ja Ilmastoinfo marssittavat − tai siis tässä tapauksessa poljetuttavat − lavalle Reino Nordinin ja anarkistisena marssiorkesterina tunnetun Bad Ass Brass Bandin.

Ja usko tai älä, mutta tapahtuman speksit vain paranevat: Narinkkatorilla lauantaina 29. maaliskuuta kello 19−22 järjestettävän keikan yleisö tuottaa tapahtuman äänentoistolaitteiston ja led-valaisujärjestelmän tarvitseman sähkön. Sähkö syntyy polkuvoimalla, erityisvalmisteisilla polkupyörillä polkien.

Tämän lisäksi keikka striimataan suorana nettiin samalla polkusähköllä. Spesiaalipyörät on rakentanut helsinkiläinen energia-asiantuntija Janne Käpylehto.

Polkijoille on tarjolla tuulisähköllä tuotettua limonadia. Tapahtuman kovimmat polkijat palkitaan. Keikalle on vapaa pääsy.

− Haluamme todistaa, että hyvän keikan voi järjestää myös päästöttömästi polkuenergialla. Fossiilisen energiantuotannon päästöt ovat suurin syy ilmastonmuutokseen, sanoo ympäristökeskuksen tiedottaja Jussi Karmala.

Keikan tarvitsema sähkö syntyy jo kahdella sähköpyörällä. Pyörän prototyyppi on parhaillaan esillä Helsingissä, Viikin kaupunginosan ympäristötalon ala-aulassa. Vierailijat voivat sitä polkemalla ladata vaikka kännykkänsä.

Earth Hour on WWF:n lanseeraama tapahtuma, jonka aikana miljoonat ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valot tunniksi ilmastotietoisuuden lisäämiseksi. Tämän vuoden teema on Arktis. Monet Helsingin kaupungin virastot ja tahot, kuten kaupungintalo, Finlandia-talo, kaupunginteatteri, Pelastuslaitos ja Olympiastadion osallistuvat Earth Houriin sammuttamalla valoja.

Tapahtuman juontaja, muusikko ja näyttelijä Reino Nordin on tempaissut ennenkin ympäristöasioiden puolesta. Illan yhtye Bad Ass Brass Band on mielenosoituksessa perustettu 12-henkinen marssiorkesteri, jonka soittajat ovat tuttuja muun muassa Ismo Alangon, Soul Captain Bandin ja Dave Lindholmin bändien riveistä.

Earth Hour –keikan ohjelma Narinkkatorin Pyöräkeskuksen konteilla: klo 19−20 DJ Reino Nordin, 
20−20.30 tulishow, 
20.30−21.30 Bad Ass Brass Band, 21.30−22 DJ Reino Nordin. Tapahtuman Facebook-sivu täällä.

Lisää luettavaa