Rocklupaus nappasi nimensä kotikylässään asuneelta mummolta ja kutsui tämän keikalleen – ”He ovat tosissaan kypsyneet”

Greta Van Fleet

Yhdysvaltalainen Greta Van Fleet on viime vuosina niittänyt mainetta 1970-lukuhenkisellä rockillaan ja laulajansa Josh Kiszkan lauluäänen erehdyttävästä kaltaisuudesta Led Zeppelinin Robert Plantin ääneen. Mutta harva tietää, että hyvää nostetta nauttiva yhtye nappasi nimensä kotikylässään Frankenmuthissa, Michiganin osavaltiossa, asuneelta 87-vuotiaalta naiselta.

Frankenmuthissa asuva Gretna Van Fleet toimi inspiraationa kotikylänsä poikien perustamalle yhtyeelle. Billboard uutisoi, että Van Fleet osallistui viime viikolla yhdelle itsensä mukaan nimetyn bändin loppuunmyydyistä keikoista Detroitin legendaarisella Fillmore-klubilla. Yhtyeen jäsenten vanhemmat kutsuivat ja kuskasivat 87-vuotiaan Gretna Van Fleetin perheineen konserttiin, jossa tämä tapasi Greta Van Fleetin jäsenet ennen itse keikkaa.

– He ovat tosissaan kypsyneet, sen verran voin sanoa. Kerkesin enimmäkseen sanomaan ”kiva nähdään jälleen” ja onnittelin heitä saavutuksistaan ja niin edespäin. Olen nähnyt heidän vanhempiaan sillä välin, mutta en itse poikia. En ollut tavannut bändin rumpali Danny Wagneria, joten oli hauska tavata hänet, Gretna Van Fleet kommentoi tapaamista Billboardille.

Van Fleet kertoi lehdelle, että nautti itse konsertista ”niin paljon kuin pystyi”, mutta totesi ettei bändin tyyli ole aivan hänen musiikkiaan. 87-vuotias isoisoäiti paljasti myös Billboardille soittaneensa itse saksofonia ja pianoa veljiensä tanssiyhtyeessä 1950-luvun loppupuolella.

Greta Van Fleet julkaisi Instagram-profiilissaan kuvan tapaamisesta kunnioittaakseen naista, joka antoi inspiraation bändin nimeen.

Jos Greta Van Fleetin musiikki on vielä tuntematonta, suosittelemme ottamaan haltuun viime vuonna julkaistun From The Fires -albumin, jolta löytyy myös seuraava Highway Tune -kappale.