Roxetten Marie Fredriksson, 61, on kuollut

Marie Fredriksson selvisi vuonna 2002 löydetystä aivokasvaimesta, mutta hoidot vaativat veronsa.

Laulaja menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen.

Ruotsin popmaailman menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuneen Roxetten laulaja Marie Fredriksson menehtyi maanantaiaamuna 9. joulukuuta. Suru-uutisesta tiedotti laulajan manageri ja aiheesta on uutisoitu muun muassa Expressen-lehdessä. Fredriksson oli kuollessaan 61-vuotias.

Fredriksson aloitti musiikkiuransa kotimaassaan Ruotsissa sooloartistina, mutta nousi maailmalla huippusuosioon yhdistettyään voimansa Gyllene Tider -yhtyeestä tutun Per Gesslen kanssa. Kaksikko julkaisi Pearls of Passion -debyyttialbuminsa 1986, mutta ovet maailmalle aukenivat kakkoslevy Look Sharpin (1989) ja sen johtosingle The Lookin myötä. Suosio kasvoi entisestään, kun Roxetten It Must Have Been Love -balladi otettiin mukaan Richard Geren ja Julia Robertsin tähdittämään Pretty Woman -menestyselokuvaan.

Vuonna 2002 Mariella todettiin vakava aivokasvain, josta tämä selvisi tehokkaan hoidon ansiosta. Hän palasi lavoille vuonna 2009, mutta rankat hoidot olivat vaatineet veronsa ja energisesta esiintymisestään aiemmin tunnettu laulaja joutui vetämään keikat paikallaan seisoen tai istuen. Marie jäi lopullisesti sivuun musiikkihommista vuonna 201 ja samalla Roxette laitettiin kokonaan telakalle. Per Gessle on sittemmin keskittynyt soolouraansa sekä Gyllene Tideriin.

”Aika kuluu niin nopeasti. Ei siitä ole kovinkaan kauaa, kun vietimme päivät ja yöt pienessä asunnossa Halmstadissa kuunnellen rakastamaamme musiikkia ja jakamalla mahdottomat unelmamme. Ja millaisen unelman saimme lopulta jakaakaan!” Gessle muistaa läheistä toveriaan.

”Kiitos kaikesta, Marie. Olit loistava muusikko, äänen mestari ja uskomaton esiintyjä. Kiitos, että väritit minun mustavalkoiset kappaleeni. Olit minulle uskomaton ystävä yli 40 vuoden ajan. Olen ylpeä, kunnioitettu ja onnellinen, että saimme jakaa niin paljon yhteistä aikaa, lahjakkuutta, lämpöä, avokätisyyttä ja huumoriamme.”

Roxetten levyjä on myyty maailmanlaajuisesti lähes 80 miljoonaa kappaletta. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Listen To Your Heart, Joyride, Sleeping In My Car, Crash! Boom! Bang!, June Afternoon, Almost Unreal ja Fading Like A Flower.

https://bit.ly/38qVvHi

Julkaissut Roxette Tiistaina 10. joulukuuta 2019