Rumpali John ”Jabo” Starks, 79, on kuollut – Rytmitti aikanaan James Brownin klassikkoja

RIP John Henry Starks 26.10.1938 – 1.5.2018
2.5.2018 11:05

Rumpali John ”Jabo” Starks on kuollut 79-vuotiaana kotonaan Alabaman Mobilessa, uutisoi New York Times. Leukemiaa sairastaneen muusikon menehtymisen on vahvistanut tämän manageri, joka kertoi Starksin olleen ennen viikon saattohoidossa ennen kuolemaansa.

Starks muodosti viime vuonna menehtyneen Clyde Stubblefieldin kanssa rytmiduon, joka tuli tutuksi James Brownin orkesterista. Kaksikko oli mukana monilla klassikkoalbumeilla kuten Cold Sweat (1967), I Got The Feelin’ (1968) ja Say It Loud – I’m Black and I’m Proud (1969) ja Starksin soittoa voi kuulla muun muassa hittisingleillä The Payback, Super Bad ja Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine. Starks-Stubblefield -duon kompit kuuluvat maailman eniten sämplättyihin rytmeihin.

James Brownin lisäksi Starks soitti urallaan myös sellaisten suuruuksien kuin John Lee Hookerin, Smiley Lewisin, Howlin’ Wolfin, Big Mama Thorntonin ja B.B. Kingin taustalla. Starksin juuret olivat bluesissa ja gospelissa, kun Stubblefield tuli taas soul- ja funk-maailmasta.

 

Lisää luettavaa