”Rundaaminen on anteeksiantamatonta hommaa. Se tappaa ihmisiä” – Van Halen -laulaja kommentoi Eddie Van Halenin terveydentilaa

AOP

Parhaillaan Pohjois-Amerikkaa Kissin matkassa kiertävä David Lee Roth ei ole vielä eläköitymässä naamiokollegoidensa tavoin, vaikka tulevaisuudesta ei toki voikaan koskaan olla liian varma.

”Kutsun sitä ’Viimeiseksi kiertueeksi’, mutta alla lukee suluissa: ’Ellei olekaan'”, mies vitsailee StarTribunen haastattelussa ennen vakavoitumistaan. ”Minun iässäni jokainen rundi saattaa olla viimeinen.”

”Olen 40 000 tunnin miehiä, ja Kissin kavereilla taitaa olla jo 50 000 tuntia vöillään”, 65-vuotias veteraani julistaa pitkään uraansa viitaten. ”Noiden [työ]tuntien mukana tulee itseluottamusta, mutta myös hyvää ja tervettä pelkoa siitä, mitä todellisuus voi tuoda tullessaan, ja syvää arvostusta sille, että voimme tehdä sitä mitä teemme työksemme. Tiedän monia, jotka vihaavat sitä mitä he tekevät elääkseen.”

Mieheltä kysyttiin jutustelun aikana myös suoraan Eddie Van Halenin epäselvästä terveydentilanteesta.

”Tiedän sen minkä tekin”, Roth kommentoi.

”Eddiellä, luoja häntä siunatkoon, voi olla vielä reilusti aikaa edessään”, mies jatkaa. ”Mutta rundaaminen on anteeksiantamatonta hommaa. Se tappaa ihmisiä.”

Tämän sanottuaan Roth intoutuu muistelemaan myös hieman Van Halenin alkuaikoja.

”Tämä on ollut pitkä ja hieno matka. Tämänkaltainen musiikki vaatii kuitenkin parikymppisten energiaa. Tiedätkö mitä NFL tarkoittaa? Not For Long [ei pitkään]. Se on sama juttu rockissa.”

”Muistan ajat kun seisoskelimme jossain ja tuumimme, että ’Mennään tupakalle’. Niinpä sitten menimme, ja neljä jätkää tosiaan poltti yhtä tupakkaa. Muistan nuo ajat. Ne menevät nopeasti, joten nauti niistä kun voit.”