Ruotsin kuningas ojensi arvostetun pystin Iggy Popille – ”En ole suuri tai aito. Tässä vaiheessa olen myytti”

25.5.2022 21:00

Punk-legenda Iggy Pop palkittiin tiistaina järjestetyssä Polar Music Prize -tilaisuudessa Tukholmassa.

Kaarle XVI Kustaa ojensi arvostetun, vuodesta 1992 jaetun pystin Popille tämän ansioista musiikin luomisen ja kehittämisen saralla.

”Tunnustus on raju rakastajatar…”, Pop sanoi Blabbermouthin mukaan puheessaan. ”Yhdysvaltoihin muuttanut ruotsalainen Ada Osterberg adoptoi isäni Jamesin… [Ada] oli Punaisen ristin sairaanhoitaja ja kasvatti isäni suuren laman aikoihin… Nämä olivat suuria, aitoja ihmisiä. Minä en ole suuri tai aito. Tässä vaiheessa olen myytti. Onnekkaasti musiikki on yksi myytin muoto. Kaikki kauneus sikiää myytteihin uskomisesta. Mutta aina välillä täytyy katsoa todellisuutta silmiin — ja laittaa pallit likoon. Niin minä olen päätynyt tänne. Joten kun ajattelette musiikkia ja tätä palkintoa, ja mikäli vain muistatte minut, ajatelkaa palleja.”

Pop päätyi palkinnon pokatessaan kunnianarvoisaan joukkoon, sillä Polar Music Prizen aiempiin voittajiin lukeutuu sellaisia nimiä kuin Metallica, Elton John, Sting, Ray Charles, Bob Dylan, Led Zeppelin, Pink Floyd, Peter Gabriel, Stevie Wonder, Paul Simon, Joni Mitchell, B.B. King, Quincy Jones, Paul McCartney, Max Martin ja Bruce Springsteen.

Lisää luettavaa