Rushin, The Policen ja David Bowien käyttämä legendaarinen studio savuna ilmaan – Viranomaiset epäilevät syyksi tuhopolttoa

Vuonna 2008 toimintansa lopettanutta Le Studiota on yritetty aktivoida uudelleen muutaman vuoden ajan.
14.8.2017 09:59

Quebecissa, Kanadassa sijaitseva Le Studio on tuhoutunut tulipalossa, uutisoi CBC News. Raporttien mukaan palomiehet olisivat löytäneet sammutustöiden yhteydessä viitteita siitä, että palo olisi sytytetty tahallisesti. Tutkimukset palon syttymissyystä kuitenkin jatkuvat vielä.

Le Studio on vuonna 1972 toimintansa aloittanut, ääniteknikko André Perryn suunnittelema ja rakennuttama studio, jonka palveluksia käyttivät vuosien varrella muun muassa Bee Gees (Children Of The World, 1976), Nazareth (Expect No Mercy, 1977), David Bowie (Tonight, 1984), Queensrÿche (Operation: Mindcrime, 1988), Keith Richards (Talk Is Cheap, 1988) sekä Sting niin soolourallaan kuin myös The Policen kanssa.

Le Studio oli myös progerock-yhtye Rushin luottostudio, jossa se äänitti kaikkiaan seitsemän studioalbumiaan, joihin lukeutuivat muun muassa 80-luvun klassikot Permanent Waves (1980), Moving Pictures (1981) ja Grace Under Pressure (1984). Rush myös kuvasi musiikkivideon Tom Sawyer -hittiinsä studiossa.

Studio suljettiin vuonna 2008 ja sen omistajuus vaihteli osapuolelta toiselle. Tyhjillään ollut studiokompleksi oli myös usein vandaalien tihutöiden kohteena ja seiniä koristivat lukuisat graffitit ja rikotut ikkunat. Studiota on viime vuosina yritetty myös remontoida ja aktivoida uudelleen, muun muassa Spearheaded-rumpali Richard Baxterin toimesta. Baxterin järjestämä joukkorahoituskampanja ei kuitenkaan ole onnistunut keräämään kuin reilu 7 500 dollaria 15 kuukaudessa.

”Se oli todella iso osa kanadalaista maisemaa ja meille kirjaimellisesti koti kaukana kotoa. Sillä tulee aina olemaan erityinen paikka sydämissämme”, Rush-nokkamies Geddy Lee kommentoi.

Lisää luettavaa