Saksalainen taiteilija kauppaa 900 eurolla rocktähtien näköispatsaita, jotka saattavat olla liikaa herkimmille

Haluatko tehdä vaikutuksen ystäviisi ja tulla juhlien puheenaiheeksi? Hommaa pari patsasta saksalaiselta Marina Schmiechenilta, niin jo alkaa porina käydä. Tosin jos liian monta nukkea hommaat kotinurkkiisi, illalliskutsujesi osanottajalista saattaa jäädä lyhkäiseksi.

Berliiniläinen Schmiechen tehtailee näköispatsaita kaikenmoisista politiikan ja taiteen silmäätekevistä. Muusikoista Schmiechenin listoilla on John Lennonin, Keith Richardsin, David Bowien, Frank Zappan, Iggy Popin ja Lemmy Kilmisterin kaltaisia jättiläisiä. Schmiechen ei kuitenkaan kohteitaan turhaan silittele, vaan kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näkee, taiteilijan tyyli on sangen persoonallinen ja ankara. Hyvä!

Aivan ilmaiseksi ei taidetta kotiin saa, vaan useimpien patsaiden hinta liikkuu 900 euron tietämillä. Johnin ja Yokon kimppateoksesta joutuu tosin maksamaan 1400 euroa. Schmiechenin valikoimia voi selailla taiteilijan verkkosivuilla. Rajua kamaa kaiken kaikkiaan, mutta niinhän taiteen tehtävä onkin vavahduttaa!