Saksassa avattiin maailman ensimmäinen ”akustisesti täydellinen” konserttisali – jo näky itsessään on suorastaan huikaiseva

22.1.2017 23:05

Hampurissa, Saksassa avattiin vastikään Elbphilharmonie -niminen konserttitalo, jonka tarkoituksena on viedä konserttisalien akustiikka aivan uudelle tasolle. Consequence of Sound kertoo sveitsiläisen arkkitehtitoimisto Herzog & De Meuronin suunnitelleen rakennuksen yhdessä One to One Studion kanssa ja lopputuloksena syntyi sitten tämä futuristinen, kaarevilla pinnoillaan 10 000 yksittäistä akustista paneelia kannatteleva tilataideteos.

Edellä mainitut paneelit muodostavat yhdessä tuumin miljoona ääntä muokkaavaa ”solua”, jotka imevät ja heijastelevat niihin osuvia ääniaaltoja mahdollisimman tasapainoisen kaiunnan takaamiseksi. Auditorioon mahtuu kaikkiaan 2150 katsojaa ja se on valaistu 1000 käsin puhalletun lasilampun voimin. Alunperin vuonna 2010 avattavaksi aiottu sali ylitti toki alkuperäisen 241 miljoonan euron budjettinsa vaatimattomalla 548 miljoonalla eurolla, mutta hei – onhan tämä nyt huikean näköinen paikka! Toivottavasti samainen adjektiivi pätee myös sen tarjoaman kuuntelukokemuksen kuvailemiseen.

Kuva: Maxim Schulz Kuva: Michael Zapf

Lisää luettavaa