Sammy Hagar heittää terävää piikkiä David Lee Rothin suuntaan – ”Viimeksi hän lauloi keikkaillessaan niin huonosti, että se oli jo noloa”

23.4.2023 18:32

Van Halenin keulilta tutut Sammy Hagar ja David Lee Roth eivät ole mitään ylimpiä ystävyksiä. Vuosien varrella miekkoset ovat kommentoineet toistensa tekemisiä useasti happamaan sävyyn, vaikka totuuden nimissä onkin todettava, että useimmiten loanheitto on alkanut Hagarin aloitteesta. Niin tälläkin kertaa.

Kaksikko kiersi viimeksi yhdessä vuonna 2002 Sammy Hagar And David Lee Roth Tour 2002: Song For Song, The Heavyweight Champs Of Rock And Roll -lipun alla, ja eihän siitä tullut kuin sanomista.

Hagar muisteli menneitä Jackassista tutun Steve-O:n isännöimässä Wild Ride! -podcastissa.

”Niihin aikoihin [Rothilla] ei ollut oikein soolouraa”, Hagar sanoo. ”Siis oli hänellä jonkinlainen, mutta ei hän myynyt paikkoja täyteen. Minä myin areenoita loppuun. Myin amfiteattereita Sammy Hagar ja Wabos -nimellä loppuun. Minulla oli sooloura.”

”Kysy Mick Jaggerilta. Kysy Robert Plantilta. Voit olla maailman isoimmassa bändissä, mutta se ei välttämättä tarkoita, että sinulla olisi sooloura”, Hagar jatkaa. ”Mutta minulla oli sellainen. Joten kun ison bändin jälkeen palasin soolouralleni, kaikki oli hyvin. Myin edelleen paljon lippuja. Davella oli ollut tavallaan iso levy, yksi kohtuullisen iso albumi, mutta hänellä ei ollut soolouraa. Hän esiintyi pienissä paikoissa. Kun hän tuli minun matkaani, hän tienasi jotain 25 000 taalaa per ilta, minä taas 150 000, ja sitten sanottiin: ’te tienaatte saman verran. Davekin kuittaa 150.’ Minä siihen, että ’hän ei ole vittu eläissään tienannut 150 paitsi Van Halenissa.’ Mutta sitten tuumin että minun täytyi tehdä se. Joten mukauduin. Ja hän yritti silti jatkuvasti sotkea sääntöjä. Hän ei ole hauska tyyppi. Hän ei tule hyvin toimeen muiden kanssa. En oikein tiedä mikä hänen ongelmansa on.. Hän on aina, että ’kuinka saan tämän tyypin näyttämään huonolta?’ Minä en ole sellainen. Hän tuuttaa vain omaa torveaan. Luoja häntä siunatkoon, sillä alkuaikojen matsku on mahtavaa. Ajattelin että hän olisi hauska tyyppi tuntea. Mutta ei hän ole sellainen. Hän ei ole kuten lavapersoonansa. Sen huomaa hänen seurassaan. Hän on jotain muuta.”

”Hän on showmies. Minäkin olen showmies”, Hagar lisää. ”Mutta se on hänen koko juttunsa. Hän ei välitä laulamisesta. Jos hän välittäisi, hän ottaisi laulutunteja, lämmittelisi tai tekisi jotain. Viimeksi hän lauloi keikkaillessaan niin huonosti, että se oli jo noloa… Mutta hän on showmies. Kaikki on aina pelkkää show’ta. Hän ei välitä äänestään ja se tekee minut hulluksi. Minä välitän äänestäni enemmän kuin mulkustani. Jos mulkkuni ei pelaisi pariin otteeseen, se olisi ihan okei — kyllähän se siis ottaisi päähän — mutta jos ääneni pettää lavalla, se ottaisi todella pahasti hattuun.”

Hagar korvasi Rothin Van Halenin keulilla vuonna 1985 ja äänitti yhtyeen kanssa neljä studioalbumia. Roth palasi myöhemmin Van Haleniin ja oli mukana yhtyeen viimeiseksi jääneellä A Different Kind of Truth -albumilla.

Lisää luettavaa