Santa Lucia oli hämmentävä pyörremyrsky, jonka ura paketoidaan uuteen kokoelmaan – Kuuntele ennen julkaisematon kappale

Santa Lucia Oulun Kuusrockissa vuonna 1988.

12-vuotiaiden tyttöjen Kemissä vuonna 1984 perustama yhtye oli monessa mielessä kummallinen ilmestys aikansa rock-piireissä.

Santa Lucia oli hämmentävä poikkeus testosteronilla marinoidussa härmärockissa ja etenkin metallipiireissä 80-luvulla: se oli yksi ensimmäisiä suomeksi metallia levyttäneitä bändejä ja levytyssopimuksen saadessaan sen jäsenet olivat vasta 16-vuotiaita kuvia kumartelemattomia nuoria tyttöjä.

Svart Records julkaisee elokuun lopussa vuosina 1984-1992 toimineen yhtyeen koko levytetyn tuotannon sekä yhdeksän ennen julkaisemattoman demobiisin yhteen kokoavan vinyylikokonaisuuden. Perse palaa -kokoelma käsittää kolme vinyyliä sekä 32-sivuisen historiikin, jonka on kirjoittanut Tommi E. Virtanen.

”Santa Lucia oli poikkeuksellinen ryhmä, jonka aiheuttamaa hämmentävää pyörremyrskyä ei ole toista samanlaista tullut. He olivat jotain yllättävää ja aikakaudelle outoa, uhkaavaakin. Perinteiset roolit kääntyivät päälaelleen, kun itsevarman arrogantit tytöt määräsivät
tahdin. Hämmentävintä kuitenkin oli Santa Lucian virtuoosimainen osaaminen, joka tykitettiin täysin häpeilemättömästi vasten yleisön kasvoja”, Virtanen kiteyttää.

Maistiaisena kokoelmasta sekä esimerkkinä bändin kaupallisuutta kumartelemattomasta ja kokeilevasta asenteesta Soundi tarjoaa kuunneltavaksi aiemmin julkaisemattoman kappaleen Hiljainen mies vuonna 1991 äänitetyltä demolta. Kuuntele kappale alapuolelta löytyvän soittimen avulla.

Perse palaa – Kaikki levytykset ja vähiten hävettävät demot 1987-1992 -vinyyliboksi julkaistaan 30. elokuuta rajoitettuna 350 kappaleen painoksena. Julkaisua juhlitaan 31. elokuuta Tampereen Telakalla, jolloin historiikin kirjoittanut Virtanen haastattelee bändiä, muistellaan menneitä ja kuunnellaan maistiaisia levyltä. Telakan tilaisuuteen on vapaa pääsy.