Satellite Stories, The Holy Ja LCMDF löysivät uuden kodin – Playground Music kiinnitti kerralla useamman vientitoivon

7.12.2017 11:51

Ennen kaikkea merkittävien indielafkojen jakeluyhtiönä tunnettu Playground Music on vahvistanut levy-yhtiöpuolen artistirosteriaan peräti kolmella uudella sainauksella. Lafkalta uuden kotin löysivät oululainen kitaraindietä ja elektronisempia tyylejä sekoittava Satellite Stories, elektroduo LCMDF sekä kuluneen vuoden aikana etenkin keikoillaan hurmosta aiheuttanut rockyhtye The Holy.

Uusien sainausten ensimmäinen julkaisu on huomenna ilmestyvä Satellite Stories -single Chameleon. Playground Musicin aiempia artistikiinnityksiä Suomessa ovat esimerkiksi The Rasmus, S-Tool, Suad, Julma-H ja Them Bird Things.

Kysyimme muutaman tarkentavan Playgroundin Suomen-pään promootiovastaavalta Tommi Muhlilta.

Kaikki uudet sainaukset ovat vahvasti ulkomaan markkinoille suuntautuneita artisteja. Onko Playgroundin painopiste nimenomaan vientikelpoisissa artisteissa? 

– Ei missään nimessä ole tarkoitus unohtaa kotimaan markkinoita tai tehdä ainoastaan vientipotentiaalia omaavia kiinnityksiä. Nyt vain sattui näin, että kaikki nämä uudet hienot kiinnitykset on varustettu myös kansainvälisellä potentiaalilla, Muhli kertoo.

– Useissa kotimaisissa levy-yhtiöissä englanninkielinen musiikki ja kansainvälisyys koetaan enemmän uhkana kuin mahdollisuutena ja fokus on pelkästään suomenkielisessä musiikissa. Koska meillä on vahva ja vikkelä kansainvälinen yhteistyöverkosto jota voimme hyödyntää, niin koemme vientipotentiaalin tervetulleena lisänä.

Teettekö sainauspäätökset täysin itsenäisesti Suomen-toimistolla?

– Tietenkin keskustelemme asioista pohjoismaisella tasolla, mutta pääasiassa päätäntävalta suomalaisissa kiinnityksissä on meidän Tampereen ja Helsingin toimistojen henkilökunnalla. Koemme avoimen keskustelun pohjoismaisten kollegojemme välillä ainoastaan positiivisena asiana.

Satellite Stories ja LCMDF ovat ehtineet kerätä kansainvälistäkin yleisöä ja useamman vuoden ajan, mutta The Holy ei ole vielä saanut edes debyyttialbumiaan pihalle. Miksi uskotte The Holyn läpilyöntiin?

–  Tärkeintä on tietysti, että musiikki on äärimmäisen mahtavaa. The Holy on tehnyt sinkku- ja ep-julkaisuidensa tiimoilta ahkerasti pohjatyötä keikoilla lopulliselle läpilyönnille. Kyseessä on kovalla työmoraalilla ja äärimmäisellä lahjakkuudella varustettu poppoo, jonka näen lähitulevaisuudessa vievän homman seuraavalle tasolle kotimaassa ja ulkomailla, ennustaa Muhli ja lupailee uutta The Holy -materiaalia ilmestyväksi alkuvuodesta 2018.

Vuonna 1999 perustettu Playground Music Scandinavia toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Sillä on nykyään toimisto myös muun muassa Tallinnassa. Yhtiö jakelee muun muassa XL Recordingsin, Matadorin, Domino Recordingsin, Sub Popin ja Secretly Canadianin julkaisuja, joten sen kautta Suomenkin markkinoille saapuvat esimerkiksi Adelen, Queens Of The Stone Agen, Jack Whiten, Franz Ferdinandin ja satojen muiden artistien tuotokset.

Lisää luettavaa