”Se on silkkaa ajanhukkaa” – Ozzy Osbourne ei voi käsittää miksi Stairway to Heavenista edes käytiin oikeutta

Ozzy Osbourne äimisteli Rolling Stonen haastattelussa taannoista Stairway to Heaven -oikeudenkäyntiä oikein tosissaan. Pimeyden Prinssi ei nimittäin puheidensa perusteella näe oikein mitään oikeutusta koko prosessille ja kiistakappaleidenkin väliltä löytyy miehen mukaan vain minimaalisia yhtäläisyyksiä, jos nyt edes niitäkään.

– Se on helkkarin hullua, mies aloittaa ja jatkaa: sen ei olisi koskaan pitänyt mennä oikeuteen asti. Olen kuullut alkuperäisen [Spiritin Taurus] ja niissä on vain hyvin pieniä yhtäläisyyksiä. Se on kuin sanoisi, että kaikki kappaleet joissa on tuonkaltainen kitarakuvio olisi plagioitu. Se ei ole reilua. Kitarassa on rajoitettu määrä nuotteja, eikä se kuulostanut juurikaan Stairway to Heavenilta. Ihmettelen, että tämä sai jatkua näinkin pitkään. Jos kuuntelet Freen All Right Nown ja Steve Millerin Rock’n Men, niissä on täsmälleen sama riffi, eivätkä he ole haastaneet toisiaan oikeuteen.

Itse oikeudenkäynti päättyi lopulta Led Zeppelinin eduksi ja lienee turvallista olettaa Osbournen olleen asiasta mielissään, sen verran väkevästi hän haastattelussa asettuu Pagen ja Plantin puolelle.

– Tapasin John Bonhamin, olen tavannut heidät kaikki. Se porukka oli aivan uskomaton. Mihin he tarvitsisivat lauluntekijää? Miksi he nyysisivät muiden biisejä? Se on silkkaa ajanhukkaa. Olen todella yllättynyt, että asia meni oikeuteen asti. Se on ihan hullua.

– He eivät ansaitse sitä. Luuleeko joku todella, että he istuskelivat miettimässä, että ”varastetaanpa tämä, mutta muutetaan sitä hieman jotta se myy paremmin”? Perkele. Älkää nyt viitsikö. Soitettu kappale oli vain hiukan samankaltainen, mutta vain sointukulkunsa osalta.