Sebastian Bach väläytteli haastattelussa 9/11-salaliittoteorioita: ”On aika selvää, ettei Pentagoniin osunut lentokone”

Näiden puheiden kanssa saa varmaan olla Yhdysvalloissa varovainen.

Skid Row’sta vuonna 1996 lähtenyt mutta ikuisiksi ajoiksi Skid Row’n ex-laulajaksi polttomerkitty Sebastian Bach oli hiljattain australialaisen Loud-verkkojulkaisun haastattelussa. Puheenaiheeksi nousivat muun muassa poliittinen korrektius, Yhdysvaltain aselait, ilmastonmuutos – ja vuoden 2001 terrori-iskut, joista Bach väläytti tulenarkoja näkemyksiä.

Haastattelu tehtiin 9/11-iskujen vuosipäivän jälkimainingeissa, ja Bachilta kysyttiin mielipidettä niihin liittyvistä salaliittoteorioista. Vastaus oli hivenen hämmentävä.

”No, sanoisin että jos katsot kaikkia näitä aiheesta tehtyjä ohjelmia, on aika selvää, ettei Pentagoniin iskeytynyt lentokone. Eihän sieltä löytynyt koneen osiakaan”, Bach sanoi.

”Kerroin kirjassani, mitä itse tein sinä päivänä.Ajoin autolla niin kauas New Yorkista kuin mahdollista ja kuuntelin radiota koko ajan. Siellä sanottiin, että ’saamiemme tietojen mukaan Yhdysvaltain hallitus on ampunut alas lehtokoneen, joka oli matkalla kohti Valkoista taloa’. En ole kuitenkaan kuullut aiheesta koskaan enää sen jälkeen.”

”En tiedä, liittyykö siihen salaliittoa, mutta niin minä kuulin radiossa kerrottavan. Kyllähän aiheeseen liittyy monenlaisia uskomuksia, mutta oli tosi outoa, että uutisissa sanottiin niin.”

Muista edellä mainituista aiheista Bachilla oli hivenen maanläheisempää sanottavaa. Itse asiassa hän oli hämmästyttävän paljon esimerkiksi Pohjoismaiden linjoilla aselaki- ja ilmastonmuutosmielipiteissään.

”Olen kotoisin Kanadasta, enkä ymmärrä ollenkaan Yhdysvaltain aselakeja. Ne ovat aivat hulluja. Ihmettelen ääneen, että ’miksi ette tee kuten Australia ja kiellä niitä hiton aseita’, ja saan siitä lokaa niskaan joka suunnasta”, Bach kertoo.

”Enkä ymmärrä ilmastonmuutosskeptikkoja sen paremmin. Mikä näitä ihmisiä vaivaa? En vain tajua sitä.”