Seksihelteet ovat vasta alussa – Knucklebone Oscarin ja Molly Moonstonen videolla kylvetään himossa ja samppanjassa

Sea, sex and sun – siinäpä ne tärkeimmät tulivatkin. Rock’n’roll- ja juurimusiikkimonsterina tunnettu Knucklebone Oscar lyö äkkiarvaamatta pöytään kesäbiisin, joka säteilee bluestykittelyn sijaan Serge Gainsbourgin henkeä. Kun huokailevaan kappaleeseen saatiin vielä asiallinen laulajatar Molly Moonstone vierailijaksi sekä tulikuuma video kyytipojaksi, on kokonaisuus aika pitkälti paketissa.

”Tätä biisiä on muhittu ja synnytetty pitkään. Nyt se on valmis, vaikka meinasi jäädä kesken useemman kerran”, Oscar kertoo sähköpostitse.

”Viimeisimmin tää piti julkaista alkuvuodesta, kun Petri Materon kanssa juonittiin, että tehdään tästä ’muusikot Itämeren puolesta’ -kamppiksen tunnusbiisi. Idea tuntui hyvältä, mutta sitten korona tuli väliin ja homma jäi. Pian tajusin, ettei tämä ehkä kuitenkaan ole ihan se paras biisi luonnonsjuojeluproggiksen kärjeksi. Muskelivene, ’pienet bakeliittiset rinnat’ ja niin edelleen. En oikein edes tiedä, mihin lokeroon tämä menee. Tämä on ehkä eniten oddball-biisi, mitä olen koskaan tehnyt!”

Oscarin Serge-arvostus on kestänyt jo vuosia. Uskallus tehdä ranskankielistä musiikkia kasvoi, kun ranskalainen muusikko Cedric Leroux kehui Oscarin edellisen levyn Je veux boire de la creme -kappaletta. Ilmeisesti biisi kuulosti ilahduttavan nyrjähtäneeltä pariisilaisen korvissa.

”Tämä on jatkumoa sille. Sami Baldaufin kanssa päätettiin tehdä tämä, mutta halusimme naislaulajan duetoimaan, ettei kappaleesta tulisi niin suoraviivainen pastissi ja äijäsovinismin jatkumo. Suuri osa kysymistäni suomalaisista naislaulajista ei halunnut lähteä mukaan, syynä oli aina joku, se tai tämä. Tietenkin biisi tuntui liian rapealta”, Oscar kertoo.

”Sittemmin kiinnitin ranskalaisen, hyvin menestyneen laulajamimmin mukaan ja äänityksiäkin tehtiin, mutta homma ei vain oikein lähtenyt lentoon. Lopulta tajusin kysyä Molly Moonstonea, koska hänhän on kuin nakutettu oikea tyyppi tähän, totta kai! Estoton ja ilmaisuvoimainen laulaja ja burleskiesiintyjä. Sitten biisi vain laitettiin läjään.”

Ja tällainen siitä sitten tuli! Hieno video, hieno meininki. Verkkotuottaja antaa lopputulokselle kuusi tähteä viidestä.