Seuraavaksi Anthraxin Scott Ian selvittää, miksi AC/DC:n riffimestari Malcolm Young on kaikkien aikojen paras kitaristi

Anthraxin Scott Ian. Kuva: Alexandra Sofian

Anthrax-kitaristi Scott Ian on AC/DC:n, ja aivan erityisesti sen edesmenneen riffimestari Malcolm Youngin, suuri fani. Tästä toimikoon jälleen yhtenä osoituksena miehen tuoreet kommentit  aiheesta: miksi Malcolm Young on kaikkien aikojen paras kitaristi.

”Kysy keneltä tahansa kitaristila — rytmi- tai soolosoittajalta — ja he sanovat että Malcolm on paras; hän on paras”, mies toteaa SiriusXM Volume -radiokanavan Debatable-ohjelmalle. ”Hänen riffinsä, hänen lähestymistapansa soittamiseen, hänen dynamiikkansa… hänen oikea kätensä oli niin perkussiivinen rytmikitaristille, että dynamiikkakin oli jotain aivan uskomatonta. Se soi läpi tavalla, johon kukaan, ei aiemmin tai sen koommin, ole tai tule hard rockissa koskaan pääsemään lähellekään, sillä kukaan muu ei tule enää noita riffejä kirjoittamaan; ne on jo tehty. Et voi kirjoittaa niitä enää – se on mahdotonta. Muuten kuulostat vain huonolta AC/DC-kopiolta.”

Ei liene mikään ihme, että Ian oppi teininä kitaran salat juuri Malcolm Youngia kuunnellen.

”Saan sävärit aina kun kuulen AC/DC:tä”, Ian kertoi taannoin kitaravalmistaja Gretschin haastattelussa. ”Se on kuin ohjelmoitu suoraan aivoihini. Heti kun kuulen hänen soittavan sointuja, innostun yhä edelleen, kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Jos laitan Let There Be Rockin soimaan, tunnen samoin kuin 40 vuotta sitten. Se iskee minuun täsmälleen samalla tavoin.”

Voit kuunnella Ianin kommentit alta.