Sex Pistols -basisti ei ole tyytyväinen John Lydoninkin parjaamaan bändistä kertovaan tv-sarjaan – ”Olisin toivonut sen olevan totuudenmukaisempi”

10.4.2023 10:00

Sex Pistols -basisti Glen Matlock jutusteli The Metal Voicen haastattelussa yhtyeen tarinan kertovasta Pistol-sarjasta. Craig Pearcen luoma kuusiosainen sarja perustuu kitaristi Steve Jonesin Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol -muistelmiin. Sen ohjauksesta vastaa Danny Boyle, joka toimii myös sarjan osatuottajana.

”Olen hyvin pettynyt siihen, varsinkin kun ottaa huomioon että meillä oli sen tiimoilta tapaamisia Danny Boylen kanssa. En ole pettynyt siihen että se julkaistiin, ja ajattelin olevan tärkeää että se toteutuu, sillä se perustui Steven tarinaan ja hänen näkemyksiinsä. Ja hän perusti bändin — ei John [Lydon], Steve. John oli viimeinen mies bändissä… mutta se miten minut esitettiin, ja erityisesti lähtöni bändistä — lähdin bändistä, en saanut potkuja. Se koko jakso jossa Steve antoi minulle kenkää oli silkkaa paskaa”, Matlock sanoo.

Matlockin mukaan hänen eroaan bändistä olisi pitänyt käsitellä tarkemmin.

”Puhuin siitä Malcolmille [McLaren], Stevelle ja Paulille [Cook], ja he kaikki sanoivat: ’Etkö voisi vain teeskennellä pitäväsi Johnista?’ ’En oikein voi’, vastasin. Kirjoitan kaikkia biisejä ja juttuja, ja jos et voi yhtään tukea minua… Jos haluat moista, niin tehdään sitten niin'”, Matlock toteaa.

”Sen olisi pitänyt olla totuudenmukaisempi. Ja mielestäni oikea tarina on inhorealistisempi… Tapasin Danny Boylen Los Angelesissa nähtyäni sarjan yksityisnäytöksessä. Hän sanoi: ’Hei Glen, miten menee?’ ’Danny, olet vittupää’, vastasin. Hän kyllä tietää minun mielipiteeni.”

Matlock sanoo ettei hänen panostaan juuri otettu huomioon sarjaa tehdessä.

”Minulla oli aluksi joitain tapaamisia Dannyn ja tuotantotiimin kanssa. Luulin, että kaikki oli selvää pässinlihaa. Mutta sitten minut jätettiin huomiotta. Joten en ole tyytyväinen. Minusta tuntuu että tulin huijatuksi.”

Matlock lisää vielä olleensa häpeissään katsoessaan lopputulosta poikansa kanssa.

”Louis sanoi viisaasti, että ’tiedän että teit niin ja näin, ja tiedän myös nämä asiat Stevestä’, hän sanoi, ’mutta sinä ja Paul olette yksiulotteisia hahmoja ilman taustoja tai tietoja perheistänne ja muusta.’ Siitä olisi voinut olla enemmän mukana tuomassa lisää lihaa luiden ympärille. Ja Danny voi sanoa, että ’noh, sellaiseen ei ollut aikaa käytettävissä.’ No, siellä oli kokonainen jakso, jossa Chrissie Hynde ei ollut menossa naimisiin Steven kanssa. Siihen tuhraantui tunti kaikkien aikaa, eikä sitä edes koskaan tapahtunut.”

Lydon puolestaan vastusti voimakkaasti koko sarjan tekoa. Hän jopa haastoi entiset yhtyetoverinsa sen tiimoilta oikeuteen. Haasteessa sarjan väitettiin esittävän laulajan ”vihamielisessä ja epäedullisessa valossa ärsyttävänä, upean luuston rakenteen omaavana räkänokkana, joka haluaa jatkuvasti enemmän ja enemmän.” Lydon ei olisi halunnut myöskään yhtyeen musiikkia käytettävän sarjassa, mutta oikeus päätti asian sarjan tekijöiden eduksi.

Lisää luettavaa