Sex Pistols -kitaristin muistelmiin perustuvassa sarjassa on yksi seikka, joka kismittää rumpali Paul Cookia – ”Se ei alkuunkaan pidä paikkaansa”

Paul Cook ja Steve Jones.
Ash Knotek / Shutterstock / All Over Press

Cookin mukaan asia on kuitenkin osa yhtyeen tarinaa eikä sille voi mitään.

Hulu-suoratoistopalveluun (Suomessa Disney Plus -palveluun) tulee toukokuun viimeisenä päivänä viimein katseltavaksi Danny Boylen ohjaama Pistol-sarja, joka pohjautuu kitaristi Steve Jonesin muistelmiin ja kertoo legendaarisen Sex Pistols -yhtyeen tarinan hänen näkokulmastaan.

Sarja on paistatellut otsikoissa jo paljon ennen julkaisuaan, mutta lähinnä siksi, että Sex Pistols -keulahahmo John Lydon alias Johnny Rotten on vastustanut projektia alusta saakka. Lydon, joka ei ole ollut osallisena sarjan tuotantoon missään muodossa, yritti jopa estää bändin musiikin käyttämisen sarjassa haastamalla Jonesin sekä rumpali Paul Cookin oikeuteen. Oikeus kuitenkin katsoi asian sarjan vastaavina tuottajina toimivien Jonesin ja Cookin hyväksi.

NME haastatteli Jonesia ja Cookia sarjan tiimoilta ja Jones sanoo olevansa siihen erittäin tyytyväinen.

”Se on hyvin lämminsydäminen, ei pelkästään mikään iso vitsi. Siinä on kaikki hyvät elementit: surullisia osioita, huumoria, erilaisia ihmissuhteita. Olen siitä todella tyytyväinen. Tiedän, että jotkut varmasti haukkuvat sen lyttyyn, mutta se on ihan okei”, Jones toteaa.

”Sarja näyttää, että ulospäin kaikki näytti hauskalta, mutta sisälläni oli vitun hukassa oleva nuori mies. Monet unohtavat, että olimme koko bändin ajan todella nuoria. En voi puhua muiden puolesta, mutta itselläni ei ainakaan ollut silloin mitään hajua siitä, miten olla ja elää. Ei parikymppisenä tiedä mistään paskaakaan ja ainakin omalla kohdallani se esitetään hyvin tarkasti.”

Rumpali Cookin mukaan sarja on erityisen tervetullut, koska se tarjoaa tarinaan näkökulman, josta sitä ei ole ihan niin usein kerrottu.

”Kaikki tietävät Sidin (Vicious, yhtyeen basisti) ja Johnin tarinan – he olivat bändin päähahmot ja ikonisia persoonia. Mielestäni on hyvä nähdä Steven puoli, koska loppujen lopuksi hän oli Pistolsin todellinen henki. Sidillä oli ulkonäkö ja asenne; Johnilla verbaaliset lahjat. Mutta Steve oli se todellinen henki. Kaikki alkoi hänestä ja pyöri hänen ympärillään”, Cook tuumaa, mutta myöntää, että sarjassa on kuitenkin yksi seikka, josta hänkään ei ole kovin mielissään.

”Kaikilla on se kuva, että Malcolm (McLaren, yhtyeen manageri ja promoottori) manipuloi bändiä ja me olimme hänen sätkynukkejaan. Se ei alkuunkaan pidä paikkaansa, niin ei olisi koskaan voinut tapahtua. Myös sarja antaa hieman tämän kuvan, mistä en oikein pitänyt, jos totta puhutaan. Mutta se on osa sitä tarinaa – monet uskovat siihen; monet tietävät, ettei se ole totta.”