Sheryl Crow julkaisi kouluammuskelutapauksen uhreille omistetun kappaleen – Kritisoi artisteja, jotka eivät vaadi tiukempia aselakeja

Crow osoittaa kritiikkinsä ja pettymyksensä erityisesti kantritähtiin.
14.12.2017 15:45

Sheryl Crow julkaisi maanantaina The Dreaming Kind -singlen, joka on omistettu Connecticutissa sijaitsevassa Sandy Hook -koulussa viisi vuotta sitten sattuneen kouluammuskelutapauksen uhreille ja heidän omaisilleen. Ammuskelussa kuoli 20 lasta ja kuusi aikuista. Kappaleen tuotolla tuetaan Sandy Hook Promise -hyväntekeväisyysjärjestöä.

Crow myös kritisoi voimakkaasti The Guardian -lehdelle antamassaan haastattelussa kollegoitaan, jotka eivät ota kantaa Yhdysvaltojen aselakeihin ja vaadi tiukennuksia. Crow peräänkuuluttaa vastuuta ja selkärankaa erityisesti kantrimusiikkitähdiltä ja on pettynyt, miten edes Vegasin ampumavälikohtaus ei ole saanut muusikoita ottamaan kantaa.

”Se johtuu luullakseni pelosta. He pelkäävät suututtavansa ja menettävänsä yleisönsä”, Crow pohtii.

Crow sanoo olevansa myös tietoinen siitä, että moni ei katso hänen mielipidettään hyvällä ja tuomalla ajatuksensa julki altistuu myös kritiikille ja häiriköinnille. Hänestä artistin tehtävä on ottaa kantaa ja osoittaa faneilleen välittävänsä ja tukevansa heitä, eikä hän siksi epäröi tehdä niin itse. Crow’sta liian harva artisti kun loppujen lopuksi uskaltaa niin tehdä.

”Minusta meidän täytyy artisteina ottaa osaa juuri niihin asioihin, jotka ovat vaikeita. Meidän täytyy tehdä lauluja näistä epäkohdista ja kertoa siitä, mitä yhteisössämme tapahtuu. Mutta Bruce Springsteeniä lukuunottamatta kukaan ei tee niin. Kaikki tekevät vain yhtä ja samaa biisiä uudelleen ja uudelleen, koska niin saa ostettua itselleen ison talon.”

Lisää luettavaa