Silinteripäinen kitarajumala Slash kertoo, mikä levy inspiroi miehen alunperin tarttumaan soittimeen

Saara Planting

Lukemattomia soittajanalkuja itsekin inspiroinut Guns N’ Roses -kitaristi Slash vieraili hiljattain Apple Musicin Southern Accents Radion haastattelussa jutustelemassa muun muassa omista esikuvistaan ja tulevasta sooloalbumistaan.

Kun puhe kääntyi siihen, mikä sai miehen alunperin tarttumaan kitaran varteen, nostaa Slash esiin Eric Claptonin, Ginger Bakerin ja Jack Brucen muodostaman Creamin vuoden 1967 Disraeli Gears -albumin – sekä erityisesti sieltä löytyvän ikonisen Sunshine of Your Love -biisin.

”Disraeli Gears sai minut vaihtamaan bassosta kitaraan heti kättelyssä”, Slash muistelee. ”Kun aluksi lähdin opettelemaan instrumentin soittamista, aioin soittaa bassoa sillä Guns N’ Rosesin alkuperäinen rumpali Steven Adler soitti jo kitaraa kun tapasimme ensimmäisen kerran. Sitten kun aioimme perustaa bändin, minusta piti tulla basisti, mutta en oikeastaan tuolloin vielä tiennyt mitä eroa bassolla ja kitaralla oli teknisesti.”

Kun sitten Slash tapasi kitaransoitonopettajan, soitti tämä heti ensimmäisellä tunnilla Creamin Sunshine of Your Lovea, johon nuori soittoniekka tuumi: ”Tuota minä haluan tehdä.”

”Siinä vaiheessa minä valitsin kitaran”, Slash sanoo. ”Joten sen lisäksi että se on yksi aikakautensa, ellei kaikkien aikojen, parhaista rock’n’roll- ja blueslevyistä, se oli myös levy, joka sai minut tarttumaan kitaraan.”

Slash Featuring Myles Kennedy & The Conspirators julkaisee 4-nimen saaneen albumin 11. helmikuuta 2022.