Slash kertoo, miltä tuntui soittaa Velvet Revolveria Guns N’ Rosesin ja Axl Rosen kanssa – ”Vaikea löytää sanoja”

Kitaristi puhuu myös Appetite For Destruction -debyytin tuoreesta juhlajulkaisusta.

Kun Guns N’ Roses tänä vuonna lähti jälleen maailmankiertueelle, monien yllätykseksi settilistalle oli nostettu Slashin ja Duff McKaganin toisen bändin, Velvet Revolverin hittibiisi Slither. Slash kertoi hiljattain antamassaan haastattelussa bändin itse asiassa jamitelleen kappaletta jo reunionin varhaisessa vaiheessa.

”Jos olet saanut käsiisi vanhan settilistan vuodelta 2016, huomaat siinä olevan varsinaisen setin lisäksi vaihtoehtoisen listan biiseistä, joita voimme vaihtaa tai ottaa mukaan lennosta. [Slither] oli sillä listalla ja sitä jammailtiin ihan alkuaikoina kun hioimme bändin yhteensoittoa. Mutta sitä ei vain koskaan soitettu keikalla”, Slash kertoo.

”Kun sitten pidimme treenit ennen viime Euroopan-kiertuetta, Axl tuli, että ’Kokeillaanpa Slitheria’. Sen esittämisestä ei koskaan puhuttu sen kummemmin, mutta olihan se siistiä kuulla Axlin laulama, ottaen huomioon että hän kanavoi hieman Scottia [Weiland, Velvet Revolverin edesmennyt laulaja]. Minä ja Duff olemme olleet mukana synnyttämässä biisiä, joten oli todella hienoa kuulla se meidän kolmen vetämänä. Sille tunteelle on vaikea löytää sanoja.”

Settilistalle nostettiin myös vanha keikkavakio ja aikanaan Appetite For Destructionilta jostain syystä tiputettu Shadow Of Your Love, joka julkaistiin kesällä 30 vuotta täyttäneen esikoislevyn juhlajulkaisulla. Juhlapainos sisälsi myös runsain mitoin muutakin aiemmin julkaisematonta bonussälää ja Slash sanoo olevansa huojentunut, että kaikki se materiaali on nyt ulkona.

”Kaikki nämä vuodet olemme vain istuneet kaiken sen kaman päällä, joten oli katarttista saada ne julkaistua. Oli oikeasti hienoa käydä kaikki se läpi uudelleenmasterointivaiheessa. En ole koskaan aiemmin kuunnellut mitään vanhaa kamaa – tiedän vain, että sellaista on olemassa – joten oli todella siistiä istua alas ja oikeasti kuunnella niitä.”