Slash sanoo koko bändin sairastaneen koronan uutta soololevyä tehdessä – Kertoo myös tarkemmin levyn nimen taustasta

Paul A. Hebert / SplashNews.com / STELLA Pictures / All Over Press

Korona ei kuitenkaan viivästyttänyt uuden levyn äänityksiä kovin pahasti.

Guns N’ Roses -kitarataituri Slash julkaisee soolobändinsä Myles Kennedy and the Conspiratorsin kanssa lyhyesti ja ytimekkäästi nimetyn 4-soololevynsä 11. helmikuuta 2022. Hiljattain Rock Antennelle antamassaan haastattelussa Slash avasi tarkemmin, miksi levy on nimetty niin yksinkertaisella tavalla.

”Se on neljäs levymme, mikä on mielestäni tärkeä virstanpylväs. Enkä toisaalta halunnut antaa sille mitään siistiä, nokkelaa nimeä, joka liittyisi johonkin tiettyyn asiaan, koska viime vuonna tapahtui niin paljon paskaa, ettei sitä kuvaamaan riitä yksi sana tai lause”, Slash tuumaa.

”Sen sijaan, että olisimme edes yrittäneet sitä, totesin, että annetaan sille vain nimi 4, koska se kertoo siitä, mitä me olemme tähän mennessä saaneet aikaan eikä se liity mihinkään muuhun.”

Myös Slash ja soolobändinsä sai niskaansa osan siitä ”paskasta”, johon kitaristi kommentissaan viittaa: Radio Regenbogenille antamassaan haastattelussa mies nimittäin kertoo koronaviruksen käyneen koko yhtyeen läpi levyn äänitysten aikana.

”Ajoimme kiertuebussilla Nashvilleen, koska halusimme pitää itsemme turvassa ja välttää joukkoliikenteellä liikkumista. Menimme studioon ja äänitimme koko levyn läpi. Kun olin tekemässä päällekkäisäänityksiä Myles soitti minulle studioon: ’Hei, sain positiivisen testituloksen’. Lopulta muutkin tyypit saivat posiitiviset testit ja he kaikki joutuivat karanteeniin”, Slash kertaa.

”Meidän piti äänittää vielä perkussioita ja taustalauluja, joten koko homma pistettiin hetkeksi seis. Miksasimme sen materiaalin mitä meillä oli ja lopulta äänitimme taustalauluja sen talon vierashuoneessa, johon me olimme itsemme eristäneet. Jätkien vointi parani, mutta lopulta minunkin testini näytti positiivista ja jouduin karanteeniin. Olin juuri saanut rokotuksen, joten olin karanteenissa vain pari päivää. Kun pääsin sieltä, äänitimme perkussiot, miksasimme levyn ja ajoimme kotiin.”

Korona ei ole ainoa vastoinkäyminen, joka bändiä on viime aikoina koetellut, nimittäin Conspiratorsin rytmikitaristi Frank Sidoris joutui vaimonsa kanssa lokakuussa auto-onnettomuuteen. Slash kertoo kitaristin selvinneen rytäkästä niskan retkahtamisella eli niin sanotulla piiskaniskuvammalla, mutta Frankin vaimo joutui selkäleikkaukseen. Leikkaus meni kuitenkin hyvin ja tämä toipuu kovaa vauhtia.

”Se oli hyvin pelottava juttu. Satuin olemaan silloin Vegasissa katsomassa Rod Stewartia. Seuraavana aamuna sain Toddilta (Kerns, basisti) viestin, että Frank oli onnettomuudessa. Olin ihan, että mitä vittua. Mutta onneksi he tulevat toipumaan siitä”, Slash huokaisee helpotuksesta Rock Antennen haastattelussa.

Sekä Rock Antennen että Radio Regenbogenin haastattelut voit katsoa kokonaisuudessaan alta: