The Smashing Pumpkinsin alkuperäiskokoonpanon paluusta vihjaillut rumpali heittää lisää vettä myllyyn – ”Sapatin tarkoituksen täytyy kuulua musiikissa”

Jimmy Chamberlin vihjaa yhtyeen suuntaavan ensi vuonna studioon.
30.10.2017 11:26

Huhumylly The Smashing Pumpkinsin alkuperäiskokoonpanon paluusta on pyörinyt jo jonkun aikaa, erityisesti sen jälkeen, kun rumpali Jimmy Chamberlin vihjaili ryhmän suunnitelleen kiertuetta. Billy Corgan on kuitenkin viime aikoina keskittynyt soolouraansa julkaisten muun muassa Ogilala-albumin lokakuun alussa ja kiertäen akustisilla keikoilla ympäriinsä.

Nyt marraskuussa pidettävään London Drum Show’hun valmistautuva Chamberlin on heittänyt myllyyn lisää vettä mainitessaan Rhythm Magazinen haastattelun sivulauseessa Smashing Pumpkinsin suunnittelevan studioon menemistä ensi vuoden aikana.

”Treenaan todella paljon ja yritän jatkuvasti kehittyä. Olemme puhuneet Pumpkinsin kanssa studioon menemisestä ja haluan varmistaa, että minulla on jotain uutta ja erilaista tarjottavaa. Sapatin tarkoituksen täytyy kuulua musiikissa ja luotan siihen, että jokainen tuo pöytään jotain uutta, joka edustaa sitä riskien ottamista, jota olemme aina tehneet”, Chamberlain mainitsee.

Alkaa näyttää siis yhä vahvemmin siltä, että yhtye aktivoituu ensi vuonna ainakin jossain muodossa. Bändin viimeisin studiopitkäsoitto on vuoden 2014 joulukuussa julkaistu Monuments To An Elegy, jolla ei Corganin lisäksi muita alkuperäisiä soittajia ollutkaan mukana. Chamberlin on sen jälkeen kuitenkin ollut mukana keikoilla ja kitaristi James Ihan ja Corganin välitkin ovat parantuneet – Iha muun muassa vierailee Ogilala-levyllä.

Lisää luettavaa