Social Distortionin Mike Ness avautuu syöpätaistelustaan: ”Tämä on ollut helvettiä”

20.12.2023 15:15

Social Distortionin johtohahmo Mike Ness on joutunut tänä vuonna kovan kamppailun keskelle. Miehellä diagnosoitiin viime kesäkuussa nielusyöpä, ja sairauden vaatimat hoidot ovat vaatineet veronsa. Ness puhui aiheesta 955KLOS-radioaseman New & Approved -ohjelman lähetyksessä.

61-vuotias Ness sanoo, että diagnoosin aiheuttamaa shokkia oli vaikea käsitellä. Ja sitten kun syöpähoidot saatiin käyntiin, ne eivät olleet mitään kevyttä kamaa.

”Voit edelleen kuulla leikkauksen vaikutuksen. Ääneni on yhä heikko ihan vain puhumisesta. Minulla on vielä paljon tekemistä ennen huhtikuun kiertiuetta, paljon kuntouttamista”, Ness sanoo ja jatkaa:

”Onhan tämä ollut helvettiä. Pään ja kaulan alueiden syövät ovat vähän erilaisia kuin muut syövät, koska niiden hoidossa täytyy sorkkia sellaisia kehon rakenteita, joiden kanssa olet elänyt koko elämäsi. Minun täytyi esimerkiksi opetella nielemään uudestaan, ja puheeni on vasta hitaasti vahvistumassa. Sen myötä kuntoutuu myös lauluääneni.”

Tiettävästi hoidot ovat tehonneet ja Nessin riesaksi tullut ensimmäisen asteen syöpä on saatu kuriin. Uusi Social Distortion -albumi on myös työn alla ja valmistuu ensi vuonna, mikäli Nessin ääni on kunnossa. Pikaista toipumista punkrock-veteraanille!

Lisää luettavaa