”Soittosessio oli haastavin kaikista tähänastisista” – Jarkko Martikainen toteutti kuolevan faninsa toiveen

Tomi Palsa

Jarkko Martikainen on julkaissut Facebook-sivuillaan hyvin koskettavan päivityksen.

”Tämän huhtikuun toisena päivänä saapui yhteydenotto. Nelissä kymmenissä oleva kuulija oli joutunut jättämään edellislauantain Vuotalon keikan väliin, vaikka lippu oli hankittuna; syynä syövän eteneminen terminaalivaiheeseen”, Martikainen kirjoittaa. ”Tahtoa matkaamiseen löytyi, vaan voimia ei. Sovin sukulaistensa kanssa meneväni saattohoitokotiin tällä viikolla, kalenterin ollessa väljemmin täytetty.”

”Pari päivää myöhemmin saapui uusi viesti. Hoitohenkilökunta, jotka omaavat silmää näille lopullisille kysymyksille, arvioivat ettei potilas tule elämään enää kahta kokonaista viikkoa”, Martikainen jatkaa. ”Jos konsertin aikoisi järjestää, sitä olisi aikaistettava. Mietin tilannetta hetken, ja kohtaaminen merkittiin realiteettien mukaan, viime viikon maanantaille. Soittosessio oli haastavin kaikista tähänastisista. Olen kyllä ollut kuolinvuoteiden äärellä, mutten koskaan aiemmin konsertoinut niiden vieressä. Toisaalta kohtaaminen sisälsi poikkeuksellista kauneutta, lisäten uskoa ystävyyteen, toveruuteen, rakkauden voimaan ja hyvään pyrkimisen tärkeyteen. Nyt on kulunut viikko siitä hetkestä jona kyseinen mies ei enää herännyt.”

Martikainen kertoo halunneensa jakaa tarinan julkisesti erityisesti siksi, koska ”sosiaalinen media täyttyy usein vain riitelystä, lokaamisesta ja vahingonilosta. Silloin sosiaalisuus on yhteenotoista kaukana.”

”Se kaikki on inhimillistä, yhtäältä katsoen ymmärrettävää”, mies lisää. ”Me olemme hitaita oppimaan, tietomme määrä vähäinen ja luulomme suuret. Kummako tuo että keskuudessamme maljat läikkyvät yli ja virheet käydään toistamaan. Mutta silti: kuinka paljon aikaa kannattaa käyttää siltojen polttamiseen, kun käytössä olevan ajan rajaus on (ainakin useimmiten) kiinni jostain aivan muusta kuin meidän tahdostamme.”

Voit lukea Martikaisen päivityksen kokonaisuudessaan alta.