Stewart, Wood, Jones – The Faces palaa yhteen

Legendaarisen kokoonpanon hajoamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta.

Menestyksekkään soolouran sittemmin luonut Rod Stewart irtautui vuonna 1975 kuusi vuotta aiemmin perustetusta The Faces -yhyteestä. Tätä ennen bändin kitaristi Ronnie Wood oli kiinnostunut liiaksi The Rolling Stonesista, mikä enteili pian edessä ollutta The Facesin hajoamista. Tulevan syyskuun viidentenä päivänä on kuitenkin vanhoin verestelyn paikka, kun Stewart ja Wood palaavat yksiin rumpali Kenney Jonesin kanssa. Kysymys on Isossa-Britanniassa sijaitsevan Ewhurstin kylän Hurtwood Park Polo Clubilla järjestettävästä Rock N’ Horsepower -hyväntekeväisyystapahtumasta, jonka tuotto ohjataan Prostate Cancer UK:lle eturauhassyövän hoitotyöhön. Stewartin ja Jones ovat itse mukana organisoimassa nyt kolmannen kerran järjestettävää vuotuista tapahtumaa. Stewart kommentoi The Faces -aikaansa tähän tapaan:

Yhtyeessä viettämäni vuodet lukeutuvat elämäni parhaimpiin ja olen erittäin ylpeä, että olen saanut olla osa sitä bändiä. On äärettömän kutkuttavaa päästä jälleen samalle lavalle Ronnien ja Kenneyn kanssa.

Stewart oli alun perin suunnitellut näytösluontoista paluuta The Facesin riveihin jo vuonna 2012 yhtyeen päästessä Rock And Roll Hall Of Fameen, mutta flunssa kaatoi tuolloin miehen petiin.

The Facesin alkuperäisjäsenistöön kuuluneet basisti Ronnie Lane ja kosketinsoittaja Ian McLagan ovat molemmat kuolleet, Lane vuonna 1997 ja McLagan viime vuoden lopulla. Vielä ei ole tiedossa, aikovatko Stewart, Wood ja Jones laajentaa The Faces -comebackin kattamaan enemmänkin, kuin vain syyskuisen esiintymisen.