The Stoogesin Ron Asheton löydettiin kuolleena

6.1.2009 19:51

Vaikutusvaltaisen garage rock -yhtye The Stoogesin kitaristi Ron Asheton on siirtynyt paremmille metsästysmaille. Oletettavasti jo muutamia päiviä kuolleena olleen muusikon löysivät hänen Michiganin Ann Arborissa sijaitsevaan kotiinsa menneet viranomaiset.

Vaikutusvaltaisen garage rock -yhtye The Stoogesin kitaristi Ron Asheton on siirtynyt paremmille metsästysmaille. Oletettavasti jo muutamia päiviä kuolleena olleen muusikon löysivät hänen Michiganin Ann Arborissa sijaitsevaan kotiinsa menneet viranomaiset. Kuusikymmentävuotiaana menehtyneen Ashetonin kuolinsyyksi on epäilty sydänkohtausta, mutta virallista lausuntoa asiasta ei vielä ole saatavilla.

Detroitissa jo vuonna 1967 perustetun ja esimerkiksi punkrockiin suuresti vaikuttaneen The Stoogesin keulakuva Iggy Pop, rumpali Scott Asheton (Ronin veli), saksofonisti Stave Mackay, basisti Mike Watt ja yhtyeen manageriporras ovat antaneet julkilausuman, jossa he muistelevat kitaristia mahtavaksi muusikoksi ja hienoksi ystäväksi. Iggy Pop on lisäksi ilmoittanut olevansa suoranaisessa shokkitilassa.  

– Ron oli paras ystäväni, Iggy luonnehtii.

Jo 1970-luvulla ensimmäisen kerran hajonnut The Stooges kokosi rivinsä uudelleen 2000-luvulla ja esiintyi Suomessakin. Ensimmäinen keikka tapahtui Tampereen Sauna Open Airissa kesäkuussa 2006. Toisen kerran yhtye rynni lavalle Helsingin jäähallissa kesällä 2007 ja viime kesänä orkesteri soitti Seinäjoen Vauhtiajoissa.
 
www.iggypop.com

Lisää luettavaa