Sum 41 perui konsertin keikkapaikan edessä sattuneen räjähdyksen vuoksi – Kyseessä pelkkä papatti, sanoo paikan omistaja

Sum 41.

"Olemme pienellä kujalla, joten äänet kaikuvat voimakkaina", toteaa keikkapaikan omistaja.

Muun muassa Fatlip– ja In Too Deep -hiteistään tunnettu kanadalainen punk rock -yhtye Sum 41 perui keikkansa Pariisin Les Étoiles lauantaina 18. tammikuuta. Yhtye julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi peruuntumisen syyksi aiemmin päivällä keikkapaikan ulkopuolella sattuneen räjähdyksen.

”Roudauksen aikana räjähde laukesi aivan keikkapaikan edessä. Yhtye, kiertuehenkilökunta ja paikalla olleet fanit ovat kaikki turvassa eikä kukaan loukkaantunut. Näiden keikkojen intiimin luonteen vuoksi emme voi taata fanien turvallisuutta, joten joudumme ikäväksemme perumaan illan konsertin”, yhtye kirjoitti tiedonannossa, joka kuitenkin poistettiin ja korvattiin myöhemmin julkaisulla, jossa ei enää mainittu räjähdystä.

Sum 41 -yhtyeen alkuperäinen, sittemmin poistettu tiedote peruuntuneesta keikasta.

Le Étoilesin omistaja Vincent Le Gall kertoo kuitenkin Franceinfolle, ettei kyseessä ollut suinkaan mikään pommi, vaan yksinkertaisesti mielenosoittajien eli niin sanottujen keltaliivien poksauttama papatti. Räjähdys oli siis hyvin pieni eikä vaatinut esimerkiksi poliiseja paikalle, sanoo omistaja. Samaa ovat sanoneet myös monet fanit Twitterissä.

”Olemme pienellä kujalla, joten äänet kaikuvat voimakkaina”, Le Gall totesi Franceinfolle.

Le Gall sanoo neuvotelleensa yhtyeen kanssa useita tunteja, mutta bändi pysyi päätöksessään eikä esiintynyt. Le Gall kuitenkin lisää, ettei hänellä ole mitään antipatioita yhtyettä kohtaan vaan ymmärtää myös heidän puolensa.

Pariisissa ja ylipäänsä Ranskassa on pidetty mielenosoituksia, lakkoiltu ja mellakoita jo pitkään muun muassa hallituksen kaavailemien eläkeuudistusten vuoksi. Mielenosoittajat marssivatkin lauantaina keikkapaikan lähistöllä juuri yhtyeen roudauksen aikoihin.

Sum 41 jatkaa Euroopan-kiertuettaan tänään 21.1. Amsterdamissa. Kiertue jatkuu siitä edelleen muun muassa Saksaan, Itävaltaan, Italiaan, Ruotsiin, ja Norjaan. Suomeen yhtye ei ole tällä kiertueella saapumassa.