Suomalainen metallisuuruus pidätetty Hongkongin rajalla – seurauksena kolmen tunnin kuulustelut ja keikkakielto

17.5.2017 19:57

Hongkongin Kwun Tongiin esiintymismatkalla olleet kotimainen death metal -suuruus Insomnium ja australialainen Orpheus Omega ovat joutuneet perumaan tämäniltaiset keikkansa Hidden Agenda -nimisessä konserttipaikassa. South China Morning Postin mukaan orkesterit pidätettiin – keikkapaikan edustajien mukaan täysin syyttä suotta – heti rajan ylitettyään, mutta päästettiin lopulta maahan kolmen tunnin kuulustelujen jälkeen. Soittolupaa yhtyeille ei kuitenkaan tarvittavien työlupien puutteen vuoksi tälle illalle herunut.

Lehden haastattelema maahanmuuttoviranomaisten edustaja huomauttaa, että kaikki kaupunkiin saapuvat voivat joutua arvioitavaksi matkansa tarkoitusperistä. ”Tämä sisältää tarvittavien ja voimassaolevien dokumenttien tutkimisen matkan tarkoitusperien vahvistamiseksi. Myös matkaajan epätoivottava tausta otetaan asiassa huomioon”, edustaja toteaa kieltäydyttyään ottamasta kantaa yksittäisiin tapauksiin.

Insomnium itse kommentoi tilannetta Facebookissa lyhyesti:

”Hong Kong, olemme todella pahoillamme joutuessamme ilmoittamaan, että tämäniltainen show on peruttu syistä, joihin emme voi vaikuttaa. Olemme HK:ssa, mutta emme saa esiintyä. Toivottavasti voimme jokin päivä palata ja soittaa keikkamme.”

Vähän reilua viikkoa aiemmin englantilainen This Town Needs Guns ja yhdysvaltalainen Mylets pidätettiin Hidden Agendassa esiinnyttyään ilman tarvittavia työlupia.

Lisää luettavaa