Suomen suurimpiin keikkajärjestäjiin lukeutuva RH Entertainment hakeutuu konkurssiin

Kuvituskuva
Barbara Krupa / Alamy / AOP

Suomen suurimpiin keikkajärjestäjiin lukeutuva RH Entertainment Oy on jättänyt käräjäoikeudelle hakemuksen konkurssiin asettamiseksi 10.11.2022. Yritys kertoo asiasta omilla verkkosivuillaan.

Yhtiö kertoo kesän 2022 festivaalien alhaisen kannattavuuden ja tästä muodostuneen liikevaihdon ajaneen yhtiön yrityssaneeraukseen. Käräjäoikeus aloitti RH Entertainment Oy:n saneerausmenettelyn 20.10.2022.

”Yrityssaneeraukseen liittyi asioita, joita emme osanneet ennakoida. Jouduimme maksamaan niin hakemusvaiheessa kuin yrityssaneerausmenettelyn alettua kaikki laskumme käytännössä ennakkomaksuina. Samanaikaisesti tuleviin kassaeriin kohdistui huomattavia kuittauksia, jotka tyrehdyttivät kassavirran nopeasti ja kokonaan. Vaikka syksyn tapahtumamyynti on onnistunut hyvin ja pääosin kannattavasti, niin tällä rahoitusmallilla on mahdotonta toimia ja jouduimme toteamaan, ettei toiminnan jatkolle ole mahdollisuuksia”, kertoo toimitusjohtaja Riki Huhtala.

RH Entertainmentin mukaan kaikista tapahtumista ja mahdollisista peruuntumisista tiedotetaan erikseen niin some-kanavissa kuin yhtiön kotisivuilla.

Konkurssiin hakeutumisella ei tule yhtiön mukaan olemaan vaikutusta RH Entertainment Oy:n osaomistamien yhtiöiden toimintaan.

”Tämän päätöksen tekeminen on ollut erittäin raskasta ja vaikeaa. Olemme todella pahoillamme tästä aiheutuvasta vaivasta ja harmista asiakkaillemme, henkilökunnallemme, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme.”, päättää Huhtala.