Suomesta löytyy sen tason Iron Maiden -fani, että miehen kokemuksista julkaistaan kirja

6.3.2024 14:05

Jos arvelet olevasi kova Iron Maidenin fani, Juhana Koli havainnollistaa, että vielä löytyy omistautuneempiakin kannattajia. Koli on ystäväporukoineen on nimittäin nähnyt brittijättiläisen keikalla jo lähemmäs 200 kertaa, ja porukka on matkannut suosikkibändin perässä yhtä lailla New Yorkiin, Los Angelesiin, Moskovaan, Zagrebiin, Rio de Janeiroon, Tokioon kuin Mumbaihin. Melkoinen saldo!

Nyt tietokirjailija Lasse Lindqvist on kirjannut Kolin ja tämän tovereiden kokemuksia kirjaksi. Tarinoita riittää: ”Matkoillaan Koli ja kaverukset joutuvat monenlaisiin tilanteisiin, ja välillä henkikin on vaarassa, niin Venäjällä aseellisten konfliktien keskellä kuin Brasilian syrjäisellä paratiisisaarella surffatessa. Kertaakaan he eivät ole kuitenkaan katsoneet taakseen sen jälkeen, kun Maidenin kutsu kuului. Mikä saa keski-ikäiset työssäkäyvät aikuiset elämään niin fanaattisesti musiikkiyhtyeen mukana? Mistä fanius alkoi ja miksi ja miten se syveni? Entä miten yhtyeet itse kokevat intohimoisimmat faninsa? Asiaa tarkastellaan Iron Maidenin jäsenten, nykyisten ja entisten, sekä muiden yhtyeeseen kytkeytyvien henkilöiden kautta”, kirjaa käsittelevässä tiedotteessa kerrotaan.

Maiden-tarinoiden lisäksi mukana on muiden kansainvälisesti menestyneiden yhtyeiden jäsenten kokemuksia intohimoisesta fanituksesta. Sanansa sanovat ainakin Nightwishin, Amorphisin ja Lordin jäsenet. Maidenventures – Rautaisen fanituksen polulla -kirjan kustantaa Readme.fi. Teoksen julkaisuajankohdaksi on merkitty kustantajan sivuilla ”helmikuu 2024”, joten ihan näillä näppäimillä sen varmaan pitäisi tulla julki. EDIT: Tekijöiden mukaan julkaisuajankohta on vaihtunut syksyyn 2024, eli vähän aikaa vielä saadaan kirjaa odotella!

Lisää luettavaa