Suosittu Suomi Metal Star, hevibändeiltä lahjabiisejä

16.12.2010 15:21

Saksalaisen Century Media Recordsin käynnistämä Suomi Metal Star -kilpailu on edennyt toiseen vaiheeseen. Kilpailun suosio on ollut suurta.

Kilpailuun alkuvaiheeseen osallistui noin 250 suomalaista metalliyhtyettä, joista Century Media on valinnut jatkoon kaksitoista parasta bändiä. Nyt yhtyeitä voi äänestää joulukuun loppuun asti. Äänestys tapahtuu täällä.

– Olimme yllättyneitä, kuinka paljon lahjakkaita yhtyeitä Suomesta löytyikään. Siksi kilpailun aikataulutkin ovat hieman venyneet. Oli vaikeaa tehdä valintoja, mutta finalistiporukka on nyt kasassa. Yksi finalisteista joutui kuitenkin jo perumaan, joten toisella kierroksella voi äänestää suosikkia yhdentoista yhtyeen joukosta, Century Median Jens Prüter kertoo.

Neljä eniten ääniä saanutta bändiä pääsee Finnish Metal Expossa järjestettävään finaaliin. Finaalissa jokainen yhtye esittää kaksi biisiä, jonka jälkeen tuomaristo valitsee voittajan. Ykkösyhtye palkitaan maailmanlaajuisella levytyssopimuksella Century Media Recordsin kanssa.

Tamperelaisyhtye Medeia julkaisee loppukeväästä albumitrilogian täydentävän Abandon All -levyn.

– Albumi johdattaa kuulijan levyn päähenkilön syvän hallusinaation kautta entistä melodisempaan ja synkempään todellisuuteen, päivittäen Cult-levyn ulosannin uusiin ulottuvuuksiin, kommentoi kitaristi Samuli Peltola.

We All Fail -video on nähtävissä täällä.

Oululainen The Man-Eating Tree antaa puolestaan joululahjan ilmaiseksi ladattavan Vultures-singlekappaleen muodossa.

– Vultures on täydellinen sountrack-biisi pimeään sydäntalveen. Biisistä voit löytää myös uusia vaikutteita ja se antaa myös esimakua siitä miltä tuleva albumimme tulee kuulostamaan, kertoo kitaristi Janne Markus.

Lataus onnistuu täällä.

Lisää luettavaa