Suuret suomalaiset biisit ansaitsemallaan jalustalla – Anssi Kela tähdittää uutta tv-ohjelmaa ja astuu ulos mukavuusalueeltaan

1.12.2016 12:13

Anssi Kelalla riittää vientiä. Tänä vuonna muusikko on takonut kuumaa rautaa lukuisilla keikoilla ja kuvannut siinä sivussa myös uuden tv-ohjelman. Anssi ja isot biisit näytetään TV5-kanavalla ensi keväänä.

Ohjelmassa vaihtuvat artistivieraat ja Anssi Kela kisaavat versioimalla legendaarisia suomalaisia hittejä. Artistivieras saa valita kappaleensa itse, mutta Kelan versioitavaksi tuleva kappale on yllätys. Lisäksi sarjassa tavataan kappaleiden alkuperäisiä esittäjiä tai niihin liittyviä muita henkilöitä. Jokainen jakso huipentuu biisien ensiesitykseen ja katsojat saavat äänestää oman suosikkinsa voittoon. Näin ohjelman ideaa kuvailee Iltalehti.

– Minut on viskattu musiikillisesti lähes mahdottomiin paikkoihin ja olen joutunut venymään kauas mukavuusalueeni ulkopuolelle. Tämä on ollut hyvin opettavaista ja kehittänyt minua musiikintekijänä, Anssi Kela kommentoi Iltalehdelle.

Kela sanoo ilahtuneensa erityisesti artistivieraistaan, joista jokainen heittäytyi täysillä mukaan. Ohjelmassa esitetyt kappaleet julkaistaan suoratoistopalveluissa ja Iltalehden sivuilla heti jokaisen jakson päätyttyä. Ohjelman artistivieraina nähdään muun muassa Sanni, Lauri Tähkä, Ellinoora, Erin ja Egotrippi.

– On ilo ja etuoikeus saada olla mukana nostamassa suuria suomalaisia biisejä sille jalustalle, jonka ne ansaitsevat. Tämä on meidän kulttuuriamme. Nämä ovat meidän laulujamme, Kela toteaa.

Anssi ja artistivieraat

Ohjelmaa lukuunottamatta ensi vuosi on muuten Kelalle vielä hämärän peitossa.

– Vuosi on ollut niin kiireinen keikkojen ja tv-ohjelman kanssa, ettei luovalle toiminnalle ole juuri ollut tilaa. Meneillään on keikkojen suhteen ennätysvuosi: minulla ei ole ikinä ollut niin paljon keikkoja kuin nyt, Anssi Kela kommentoi Soundille.

– Ainakaan keikkoja ei ole tarkoitus jauhaa samaan malliin kuin tänä vuonna. Mitään pidempää keikkataukoa tuskin on luvassa, mutta aikomuksena olisi ajaa vähän vähemmän kilometrejä. Tänä vuonna oli tarkoituskin tehdä mahdollisimman paljon keikkoja, mutta ei vanha mies jaksa tällaista montaa vuotta peräkkäin.

Anssi Kelan ennätyksellinen keikkavuosi paketoitiin juuri ilmestyneeseen Parasta aikaa -livealbumiin. Levy on saatavissa ainoastaan digitaalisessa muodossa tai tuplavinyylinä.

Lisää luettavaa