Swans-muusikko julkaisi Twitterissä ohjevideon ”kuinka lyödä natsia oikeaoppisesti turpiin”, tili jäädytettiin

9.2.2017 08:47

Thor Harrisilla oli hiljattain Twitterissä asiaa. Michael Giran johtamassa Swans-yhtyeessä vuosina 2010–16 perkussioita ja koskettimia soittanut Harris julkaisi Twitter-tilillään videon, jossa ohjeistettiin, kuinka natseja ja republikaanisen puolueen jäseniä tulee oikeaoppisesti lyödä tauluun: oma käsi tulee pitää suorana ja ranne jäykkänä, jotta käsi ei vahingoitu, ja täytyy lyödä ikään kuin pään läpi ennemmin kuin pysäyttää isku kasvoihin. ”Iske tilaa pään takana, älä ajattele iskeväsi kasvoja”, Harris ohjeistaa.

Tämä tempaus ei ymmärrettävästi kaikkia miellyttänyt, ja niinhän siinä kävi, että Harrisin Twitter-tili jäädytettiin pian videon julkaisemisen jälkeen. Tämä siirto puolestaan nosti äläkän siitä, miksi Harrisin tili katosi mutta todellisen äärioikeiston jäsenet saavat viesteillä rauhassa. Kukaties syntyneen polemiikin seurauksena jäähy ei kestänyt kauaa, vaan Harris päästettiin takaisin viestipalveluun viime yön aikana.

Ohjevideo tililtä kuitenkin poistettiin, mutta Xiu Xiu -yhtyeen jäsenet näemmä ottivat pätkän talteen ja lisäsivät sen omalle tililleen. Alempaa voi katsoa, jos haluaa. Soundin verkkotuottajan mielestä kyllä ihan kaikkien kannattaisi pysyä sellaisissa mielenilmauksissa ja protesteissa, joihin ei liity sen paremmin lyömistä, potkimista kuin painiakaan.

Lisää luettavaa