Sweden Rock Festivalille 25 000 euron sakot?

1.9.2009 10:22

Ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi, että Etelä-Ruotsissa kesäkuun alussa järjestetty raskaan rockin erikoistapahtuma Sweden Rock Festival saattaa saada ruotsalaisviranomaisilta noin 25 000 euron sakot bändien soitettua liian lujaa.

Ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi, että Etelä-Ruotsissa kesäkuun alussa järjestetty raskaan rockin erikoistapahtuma Sweden Rock Festival saattaa saada ruotsalaisviranomaisilta noin 25 000 euron sakot bändien soitettua liian lujaa. Ruotsissa on lupa esiintyä "keskimäärin 97 desibelin voimalla", mikäli yleisössä on alle 13-vuotiaita lapsia. Sweden Rock Festival on avoinna myös lapsille ja nuorille.

Aftonbladetin jutun mukaan viisi festivaalin yhtyeistä (Rage, Outlaws, Witchcraft, Hysterica ja Trace Nine) soitti liian lujaa ja Sweden Rock Festivalille koituisi tämän johdosta 50 000 Ruotsin kruunun sakot jokaisesta bändistä. Lisäksi Aftonbladet väittää, että festivaali aikoo periä korvauksia mainituilta yhtyeiltä.

Sweden Rock Festivalin lehdistövastaava Martin Forssman on kuitenkin kiistänyt tiedot ennenaikaisina.

– Aftonbladetin toimittaja ymmärsi sanomiseni väärin ja teki sitten omia johtopäätöksiään. Saatamme saada seuraamuksia, mutta mahdolliset sanktiot ovat vasta harkinta-asteella.

– Emme ole myöskään asettamassa yhtyeitä vastuuseen. Osa mainituista bändeistä ei edes käyttänyt omia äänimiehiä, joten heidän "sakottamisensa" olisi pähkähullua.

www.swedenrock.com

Lisää luettavaa