Syöpään sairastunut Dave Mustaine kertoo hoitojensa tepsivän – ”Kuinka kukaan voisikaan minut tuntien odottaa mitään muuta”

Dave Mustaine vuonna 2010

Megadeth-luotsi Dave Mustaine on kertonut hiljattain kuulumisiaan Rolling Stonelle. Kyseessä on ensimmäinen haastattelu, jossa mies puhuu kesällä saamastaan kurkkusyöpädiagnoosista.

Mieheltä muun muassa tiedusteltiin, onko hän saanut jo lääkäreiltään luvan palata tien päälle.

”Noh, he eivät ole sanoneet niin. Mutta he ovat aivan ihmeissään siitä, kuinka hyvin olen parantunut. Ihmiset ympäri maailmaa rukoilevat puolestani. Pidän itsestäni huolta, enkä tiedä kuinka kukaan voisikaan minut tuntien odottaa mitään muuta. En koskaan tyydy mihinkään muuhun kuin täydelliseen menestykseen, tai kuten tässä tapauksessa, voittoon.”

Mustaine kertoo saaneensa runsaasti tsemppiviestejä muusikkokollegoiltaan.

”Sain paljon viestejä ihmisiltä jotka tunsin, mutta joiden en tiennyt välittävän”, mies iloitsee. ”Erityisen huomionarvoisesti sain tekstarin veljeltäni James Hetfieldiltä ja olin todella, todella onnellinen siitä.” Myös Ozzy Osbourne ja Kissin Paul Stanley ovat ottaneet yhteyttä Mustaineen tämän sairastumisesta kuultuaan.

Mustaine painottaa taistelumielialan ja positiivisen ajattelun olevan avainasemassa rankkojen hoitojen keskellä. ”En anna syövän masentaa minua”, Mustaine sanoo. ”Minun täytyy kiittää fanejani, perhettäni ja Jumalaa, mutta ei ollut mitään mahdollisuutta sille, että tämä olisi saanut mieleni matalaksi. Kun [Black Sabbath -kitaristi] Tony Iommi sairastui syöpään, ajattelin, että ’Hyvä tavaton, hän kuolee’, ja minä itkin. Itkin, koska he sanoivat sen olevan levinneisyydeltään neljättä luokkaa. Sitten kun sain sen itse, ajattelin, että ’Hyvä Jumala, minä kuolen’, koska en tiennyt kuinka paha tilanne oli. Ajattelin faneja ja sitä, kuinka surullisia kaikki tulisivat olemaan. Niinpä ajattelin, että ’Minun täytyy voittaa tämä’. Olipa tilanne sitten mikä tahansa, en todellakaan aio ajatella, etten voisi voittaa tätä. Pystyn halutessani mihin tahansa.”