Artisti: Dave Mustaine

Megadeth-basisti kertoo tuntojaan Dave Mustainen syöpädiagnoosista: ”Olemme optimistisia hoitojen suhteen”

Megadeth-pomo Dave Mustaine järkytti metallimaailmaa eilen ilmoittamalla sairastuneensa kurkkusyöpään. Uutinen on koskettanut suuresti niin miehen kollegoita kuin fanejakin, mutta tietenkin aivan erityisesti laulaja-kitaristin lähipiiriä.

Miten sujuu Dave Mustainelta Jimi Hendrixin tuotanto? Megadeth-johtaja kiintoisan projektin kimpussa

Jimi Hendrixin tulkitseminen voi olla hankala paikka kovallekin kitaristille. Hendrix on tietysti todellinen kitarasankareiden kitarasankari, ja tulkitsija joutuu herkästi epäreilun vertailun kohteeksi, kun ainakin yleisön mielikuvissa ei alkuperäistä esittäjää päihitä kukaan. Sanotaan nyt näin, että Hendrixin tuotannon kimpussa taitavakin soittaja voi vaikuttaa huonolta, jos ei onnistu tekemään esikuvalle oikeutta ja samalla tuomaan tulkintaan omia sävyjä.

”Luulen, ettei Lars vain uskalla soittaa Megadethin kanssa” – Dave Mustaine heittää rajua piikkiä Metallica-rumpalin suuntaan

Dave Mustaine kertoi viime vuoden puolella torpanneensa Metallican vuoden 1982 demonauha No Life ’Til Leatherista kaavaillun laajennetun uusintapainoksen julkaisun levyn tekijätietoihin liittyneisiin erimielisyyksiin vedoten. Kreikkalainen Rock Hard on nyt kysellyt Megadeth-nokkamieheltä tarkemmin, mistä kiistassa oikein lopulta oli kyse.