System of A Down -rumpali ylistää Donald Trumpia: ”Hän on vähemmistöjen suurin ystävä!”

Ullstein Bild / AOP

System of A Down -rumpali John Dolmayan ylistää Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia, joka julisti tiistaina tehneensä mustan yhteisön eteen eniten sitten orjuuden hallintonsa aikana lopettaneen Abraham Lincolnin.

”Minun hallintoni on tehnyt mustalle yhteisölle enemmän kuin kukaan presidentti sitten Abraham Lincolnin”, Trumpin julkaisemassa lausunnossa todetaan ja listataan muun muassa mustien työttömyyden, köyhyyden ja rikollisuuden olevan historiallisen alhaisissa lukemissa.

”Ei anneta toistellun narratiivin saada meitä unohtamaan tämän lausunnon todenperäisyyttä”, Dolmayan kirjoittaa jakamansa kuvan yhteyteen. ”Historian eniten vastustettu presidentti, mutta vähemmistöjen suurin ystävä! Etkö usko? Tarkastele tilastoja. Se että et pidä siitä, ei muuta totuutta.”

Myöhemmin Dolmayan julkaisi myös kuvan eläköityneestä poliisiesimiehestä, jonka panttilainaamoon tunkeutuneet mellakoitsijat tappoivat George Floydin kuolemaa seuranneiden mellakoiden aikana.

”Epäoikeudenmukaisuus ruokkii epäoikeudenmukaisuutta. Teidän, jotka panettelitte minua peräänkuulutettuani rauhanomaisten protestien perään, sietäisi hävetä väkivallan lietsomisesta ja oklokratian kannattamisesta”, Dolmayan kirjoittaa. ”Tälläkin miehellä oli perhe. En välitä siitä, kuinka moni teistä tuomitsee minut näkemyksistäni ja presidentin tukemisesta. Taistelen jokaisen moraalisesti ylivertaisiin näkemyksiinne sopimattoman äänen puolesta aivan samoin, kuin taistelen oikeusistanne omata nuo näkemykset joita en jaa. Te, jotka ette kykene ymmärtämään tätä, voitte jatkaa mollaamistani aivan vapaasti, ja se on perustuslaillinen oikeutenne, mutta tietäkää, että en voisi vähempää välittää.”