”Tajusimme menestyneemme, kun meillä oli kaksi roudaria yhden sijaan” – Blue Öyster Cult -basisti muistelee menneitä

Joe Bouchardin mukaan pahinta rokkitähtenä olemisessa on matkustaminen.
2.8.2018 11:52

Blue Öyster Cult -basisti Joe Bouchard kertaa yhtyeen ja uransa alkuaikoja Classic Rock Revisitedin mittavassa haastattelussa. Bouchard muun muassa muistelee sitä, miten bändi alkuvuosinaan tarjosi isoja ja näyttäviä keikkoja kengännauhabudjetilla ennen kuin ensimmäiset megahitit löivät läpi.

”Meillä oli käytetty kuorma-auto, jonka kyljessä luki ’Sol’s Trucking’. Meillä oli yksi roudari ja kun saimme vähän rahaa, törsäsimme ja palkkasimme toisen.Tajusimme menestyneemme, kun meillä oli kaksi roudaria yhden sijaan!” Bouchard nauraa.

”Kaikki tehtiin kengännauhabudjetilla. Sandy [Pearlman, yhtyeen luottotuottaja] tapasi mennä levy-yhtiön tiloihin, etsi jostain tyhjän toimiston ja soitti sieltä puheluja, koska meillä ei ollut varaa puhelinlaskuun. Vasta kolmannen tai neljännen levyn kohdalla pääsimme kiertueelle Rod Stewartin ja The Facesin kanssa, se oli meille iso juttu. Pian sen jälkeen julkaisimmekin (Don’t Fear) The Reaperin ja tuhlasimme kaikki rahat, jotka pystyimme!”

Bouchard muistelee, miten levy-yhtiö Columbia oli vähällä pilata ikonisen hitin lyhentämällä ja leikkaamalla sitä rankalla kädellä. Muun muassa pitkästä instrumentaaliosiosta haluttiin eroon, vaikka se Bouchardin mukaan on biisin tärkeimpiä asioita.

”Siitä onkin olemassa singleversio, jossa on vain kolme säkeistöä ja kertsi. Ei se toimi. Siihen aikaan piti ajatella AM-radiokanavia – FM-kanavat eivät olleet vielä saaneet jalansijaa. Mutta jos kappale on todella hyvä, kyllä kuulija jaksaa istua ja kuunnella sitä viisi ja puoli minuuttia. Kokonaisuus merkitsee”, Bouchard tuumaa.

Bouchardin mukaan parasta rock-muusikkoudessa on olla osa luovaa ryhmää ja pahin osa on ehdottomasti matkustaminen.

”Jokainen muusikko on samaa mieltä. Alkuaikoina se tuntui jännittävältä, kun pääsi lentokoneisiin ja limusiineihin, mutta se hohto katoaa varsin nopeasti.”

”Mutta stadioneilla soittaminen on toinen aivan uskomattoman hieno juttu! Törmäsin hiljattain Cheap Trickin kavereihin ja he muistelivat, miten he kiersivät kanssamme yhden kesän ja joka toinen keikka oli stadionilla. Se oli heistä mahtavaa ja olen iloinen, että he muistivat sen. Robin Zander [Cheap Trickin laulaja-kitaristi] oli ihan, että ne olivat hienoja aikoja ne!”

Bouchardin kaksiosaisen haastattelun voit lukea täältä (osa 1) ja täältä (osa 2).

Lisää luettavaa