”Tämä hyökkäys itsenäiseen valtioon on täyttä paskaa” – Kypck alias Kursk kommentoi Ukrainan sotaa

7.3.2022 13:20

Tässäpä arvostettava puheenvuoro. Nimeään myöten Venäjään päin kumartava Kursk-yhtye julkaisi sosiaalisessa mediassa kolmella kielellä kirjoitetun julistuksen, jossa tuomitaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Bändi on ollut kysyttyä kamaa erityisesti itänaapurissa, joten tämä voi aiheuttaa pitkäkestoisia haasteita kokoonpanon toimintaan. Joskus on kuitenkin pidettävä ennen kaikkea periaatteista kiinni.

”Me, Kypck, olemme ensisijaisesti bändi eli taiteellinen eikä poliittinen projekti. Tästä huolimatta on sanottava pari sanaa Putinin sodasta Ukrainassa”, yhtye kirjoittaa.

”Olemme hyvin tietoisia itäisen Ukrainan historiasta viimeisen 8 vuoden ajalta ja pidemmältäkin. Meillä on ystäviä ja faneja niin Ukrainassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä kuin Lännessäkin. He kaikki ovat meihin yhteydessä.”

”Olivat keskinäiset suhteemme ja historia sitten mitä olivatkaan, jotkut asiat ovat päivänselviä. Tämä hyökkäys itsenäiseen valtioon on täyttä paskaa. Samoin sitä seurannut propaganda ja kiristyvä mediakontrolli. Ajatuksemme ovat ukrainalaisten luona. Ihmisten elämä ja tulevaisuus ovat tuhoutumassa. Ja sen täytyy loppua.”

Suomessa Kurskin voi nähdöä Oulun Metal Capital -festareilla 18.–19. kesäkuuta. Lue yhtyeen alkuperäinen viesti alta:

Lisää luettavaa