Tämä keksintö kiinnostanee muusikoita – soittimeen ujutettava lähetin auttaa jäljittämään varastetun instrumentin

20.12.2016 16:51

Tässä on muuten varsin kiinnostava kapine, jos systeemi vain toimii kuten mainoksessa luvataan. Gearsecure-niminen yhtiö kertoo kehittämästään laitteesta, jolla voi jäljittää varastetun instrumentin sijainnin matkojen päästä vähän samalla tavalla kuin ”Where’s My iPhone” -applikaatiot toimivat. Ja kaipa tuo toimii muidenkin vekottimien kuin instrumenttien kanssa.

Yhtiö kertoo kehittäneensä systeemin, joka nappaa parhaat puolet GPS- ja RFID -teknologioista ja auttaa paikallistamaan varastetun soittimen sijainnin. Ongelmahan on, että GPS-teknologia kantaa kauas mutta ei ole riittävän tarkka pikkutarkkaan paikallistamiseen – esimerkiksi autoissa se sen sijaan toimii mainiosti – ja esimerkiksi joillain musiikkifestivaaleilla rannekkeissa käytettävä RFID ei puolestaan kanna kovin kauas. Nyt tämän ongelman pitäisi olla ratkaistu.

Jäljityslaite tuodaan yleisön nähtäville ensi vuoden NAMM-messuilla tammikuussa. Laitteelle luulisi löytyvän Suomessakin käyttöä, kun kitarat ja bassot voivat olla tuhansien eurojen arvoisia ja viulut sun muut jopa kymmenietuhansien eurojen soittimia. Odotamme lisätietoja!

Lisää luettavaa