Tänään tv:ssä: Tampereen underground-rock kuplii vireänä ja jännittävänä

Jukka Nousiainen, Mara Balls, Faarao Pirttikangas ja Talmud Beach valtaavat Yle Teeman illalla.
8.12.2016 15:29

Tänään Yle Teema esittää KulttuuriCoctail-dokumenttisarjassa Tampere Tapes -dokumentin.

Olli Kangassalon ohjaama dokumentti seuraa eri puolilta Suomea Tampereelle muuttaneiden ja poikkitaiteellisen kollektiivin muodostaneiden taiteilijoiden vaiheita. Tampere Tapes käy läpi formaattiradioiden ulkopuolista, vireää musiikkiskeneä, jonka vaikuttajia ovat muun muassa Jukka Nousiainen, Mara Balls, Faarao Pirttikangas ja Mikko Siltanen.

Muusikoiden tekemisiä leimaavat spontaanius, impulsiivisuus ja loputon energisyys. Kaveripiirin yhtyeitä ovat esimerkiksi Räjäyttäjät, Jukka & Jytämimmit ja Talmud Beach, ja ne ovatkin takuuvarmoja arvostelumenestyjiä ja keikkajyriä.

Tampere Tapes kertoo tee se itse -henkisestä lähestymistavasta musiikintekemiseen, jota kuvastavat yhtä lailla Jukka Nousiaisen kasettiäänitykset kuin purkutuomion saanut (ja itse asiassa juuri tänään purettu) vaihtoehtokulttuurin monitoimipaikka Keltainen talokin.

Kannattaakin siis virittää vastaanotin Yle Teemalle tänään illalla klo 19:45, ja kurkistaa Tamperelaisen nykyundergroundin keskushahmojen sielunmaisemaan.

Viikon päästä KulttuuriCoctail sukeltaa Nightsatan-yhtyeestä kertovan elokuvan ohjaajan, drag-artistinakin tunnetun Chrzu Lindströmin maailmaan dokumentissa Chrzu – Roskan lumous.

Lisää luettavaa