Tarina siitä, kuinka kanan karu kohtalo teki Alice Cooperista ilmiön

30.6.2024 22:30

Shokkirokkari Alice Cooper nousi otsikoihin vuonna 1969, kun viaton kana kohtasi maallisen matkansa pään Torontossa järjestetyssä Rock and Roll Revival Festival -tapahtumassa.

Aihetta puidaan A&E-kanavan Biography: Alice Cooper -sarjan tuoreimmassa jaksossa, josta uutisoi Loudwire.

”Yleisö repi sen kappaleiksi”, Cooper muistelee kanan karua kohtaloa. ”Se oli rauhan ja rakkauden festivaali. He repivät sen kappaleiksi ja nakkasivat jäänteet takaisin lavalle, joten sitten siellä oli verta kaikkialla – verta ja höyheniä.”

Keikan jälkeisissä puheissa Cooperin epäiltiin suunnitelleen tempauksen ennalta ja jopa juoneen kanan verta lavalla. Sana kiiri Cooperin levylafkan pomolle Frank Zappalle, joka tarttui puhelimeen heti seuraavana päivänä.

”Tapoitko kanan lavalla eilen illalla?”, Cooper muistaa Zappan kysyneen. ”Vastasin, että ’siellä oli kyllä kana, mutta en tappanut sitä.’ Hän siihen: ’Älä kerro kenellekään. Juttua rakastetaan. Siitä kirjoitetaan kaikissa lehdissä!’ Täydellistä, tuumasin. Kanajutusta tuli valtava ilmiö: ’Millainen hirviö tekee tuollaista rokkikeikalla?'”

Kyse oli lopulta enemmän tai vähemmän virhearviosta.

”Täytyy muistaa, että olen kotoisin Detroitista”, Cooper sanoo. ”En ollut koskaan ollut maatilalla. Jos sillä on siivet ja sulat, sen pitäisi pystyä lentämään. Otin kanan ja viskasin sen yleisöön sillä ajatuksella, että se lentäisi tiehensä, ja joku veisi sen kotiinsa ja nimeäisi Alice Cooperiksi.”

Lisää luettavaa