Tarot ja Sonata Arctica tien päällä, Northern Kingsiltä toinen

6.11.2008 11:21

Kuopiolainen hevipioneeri Tarot lähtee kiertueelle ensi vuoden alkupuolella. Konkariryhmä rymisee seuraavasti:

pe 30.01. Helsinki, Tavastia
la 31.01. Eura, Osmantupa
to 05.02. Pori, Bar Kino
pe 06.02. Kouvola, House Of Rock
la 07.02. Kurikka, Mietaan Nuorisoseura

Kuopiolainen hevipioneeri Tarot lähtee kiertueelle ensi vuoden alkupuolella. Konkariryhmä rymisee seuraavasti:

pe 30.01. Helsinki, Tavastia
la 31.01. Eura, Osmantupa
to 05.02. Pori, Bar Kino
pe 06.02. Kouvola, House Of Rock
la 07.02. Kurikka, Mietaan Nuorisoseura
to 19.02. Kuopio, Henry´s Pub
pe 20.02. Joensuu, Kellari
la 21.02. Oulu, Teatria
ke 25.02. Jyväskylä, Lutakko
to 26.02. Tampere, Klubi
pe 27.02. Turku, Klubi

Tarot miettii hiljalleen myös uutta albumia. Kitaristi Zachary Hietala haluaisi levyn pihalle jo ensi vuoden aikana, mutta epäilee aikataulun olevan turhan tiukka.

– Joulun korvilla ryhdytään treenaamaan rundia varten ja katsotaan myös vähän uusia biisejä. Minulla, Markolla (Hietala, basistilaulaja) ja Jannella (Tolsa, koskettimet)  on jo uutta materiaalia kovalevyt pullollaan ja ensi kesän aikana olisi tarkoitus lyödä jutut samaan läjään. On toki vielä arvausten varassa, milloin olemme valmiita levyttämään. Meillä kun on aika tiukka seula siitä, mitä lopulliselle albumille päästetään. Henkilökohtaisesti haluaisin pitkäsoiton pihalle jo ensi vuoden lopulla, mutta tämä aikataulu saattaa osoittautua liian tiukaksi.

Toinen suomalainen heviryhmä Sonata Arctica on puolestaan päättämässä Unia-albuminsa jälkeistä pitkää maailmankiertuetta. Tällä hetkellä yhtye tahkoaa viimeistä Euroopan-osiota.

– Viimeisiä tosiaan viedään. Ja vielä tähän loppuun rumpalimme Tommy Portimo meni telomaan nilkkansa aiheuttaen muutamia jänniä hetkiä, mutta kyllä tämä tästä näyttää sujuvan. Kyllähän rundaamista oikeasti menisi vielä vaikka vuosi. Tämä on siis vain minun mielipiteeni ja se on sidottu tähän nimenomaiseen hetkeen, nauraa laulaja Tony Kakko.

– Olen toisaalta kyllä aivan valmis myös vääntämään lisää uusia biisejä ja miettimään jo vakavasti seuraavaa levyä. Toiveissa olisi saada albumi pihalle ensi syksynä, mutta kiirettä meillä ei sinänsä ole.

Kakko, Tarot-Marko, Jarkko Ahola (Teräsbetoni) ja J-P Leppäluoto ovat mukana myös Northern Kings -yhtyeessä, joka laittaa uusiksi (pääosin) 80-luvun pop/rock-biisejä. Ryhmän kakkoslevy Rethroned ilmestyy 19. marraskuuta.

– Samoilla linjoilla heilutaan kuin ensimmäisellä Reborn-albumilla, tosin ei otettu tällä kertaa tarkasti yhtä vuosikymmentä käsittelyyn, vaan ihan vaan kaikenlaisia hyviä biisejä sähkön keksimisen jälkeiseltä ajalta. Ja itse asiassa jo Reborn karkasi kasarista osin 90-luvulle… Painoa on nyt laitettu enemmän yhteisesti vedettyihin biiseihin, kun Rebornilla niitä oli suunnilleen se yksi eli We Don´t Need Another Hero. Nyt on enemmän "kaikki-kimpassa-bändinä" -meininkiä. Ja paljon parempi näin, ainakin jos kelaa mahdollisia livevetoja, Kakko kertoo.

Niin, onko niitä tulossa? Radio Rockin itsenäisyysjuhlassa näytätte ainakin vetävän.

– Onhan meitä tietysti kyselty muuallekin ja oikeasti erittäin mielenkiintoisiin paikkoihin. Mutta kun porukka on ainakin joiltain osin niin kiinni näissä pääbändeissä niin vaikeaahan se on. Mutta kaikenlaista vääntöä siis on, katsotaan nyt miten käy.

Rethroned-biisilista:

1. Training Montage
2. Wanted Dead Or Alive (Bon Jovi)
3. Kiss From A Rose (Seal)
4. A View To Kill (Duran Duran)
5. Nothing Compares 2 U (Sinead O’Connor)
6. My Way (Frank Sinatra)
7. Strangelove (Depeche Mode)
8. Take On Me (A-Ha)
9. I Should Be So Lucky (Kylie Minogue)
10. Killer (Adamski & Seal)
11. Roisin Dubh (Black Rose): A Rock Legend (Thin Lizzy)

Lisää luettavaa